Voor de wedstrijd tegen de Waals-Brabanders kan trainer Tom Van Imschoot geen beroep doen op de gekwestste Glenn Neven. Onze kapitein wordt op het middenveld vervangen door Scott Bitsindou. Nieuwkomer Daan Heymans neemt voor de eerste keer plaats op de invallersbank.

n een spektakelarme eerste helft dreigt Lommel SK het eerst na twintig minuten. Na een driehoekje tussen Laurens Vermijl, Leonardo Miramar Rocha en Sam Valcke wordt diens schot onschadelijk gemaakt door thuisdoelman Defourny. De thuisploeg zet hier enkel een schot van Bacanamwo naast het Lommelse doel tegenover.

Op het halfuut hebben de bezoekers nog een tweede mogeljkheid als Sam Valcke zich voorbij enkele tegenstreveers wurmt en teruglegt op Leonardo Miramar Rocha. De Lommelse topscorer schiet vanuit de draai de bal over doel.

Lommel SK begint gretig aan de tweede helft wat resulteert in een eerste mogelijkheid voor Leonardo Miramar Rocha. Robin Henkens schildert een vrije trap op het hoofd van de Portugees, maar diens kopbal wordt gered door Defourny.

Ook de thuisploeg steekt nog eens de neus aan het venster met een schot voorlangs van Nemane. Een Lommelse reactie volgt met een pas achteruit van Laurens Vemijl op de ingevallen Daan Heymans, maar het gekraakt schot van de debutant wordt makkelijk opgeraapt door Defourny.

Het dichtst bij een doelpunt komt diezelfde Daan Heymans in de 85e minuut. Na samenspel met de eveneens ingevallen Jamal Aabbou ziet de middenvelder zijn schot uit elkaar spatten op de rechterstaak.

Zo eindigt het treffen in het Stade Leburton op een scoreloos gelijkspel.

Volgende week zondag om 16 uur staat de volgende wedstrijd van Lommel SK op het programma tegen OH Leuven.

Supporters op post!

Opstelling AFC Tubize
Théo Defourny, Ernest Agyiri, Gertjan Martens, Shean Garlito, Aaron Nemane, Halil Ibrahim Köse, Anthony Schuster, Lemouya Nirisarike, Alassane Toure, Marco Weymans (20), Salomon Nirisarike (64),

Opstelling Lommel SK
Gaëtan Coucke, Soufiane El Banouhi, Timo Cauwenberg, Ben Santermans, Robin Henkens, Leonardo Miramar Rocha, Laurens Vermijl, Sebastiaan Brebels, Sebastiaan De Wilde, Scot Bitsindou (67), Sam Valcke (77),

Doelpunten

Wissels
20' - Marco Weymans (uit) Joël Bacanamwo (in)
64' - Salomon Nirisarike (uit) Banou Diawara (in)
67' - Scot Bitsindou (uit) Daan Heymans (in)
77' - Sam Valcke (uit) Jamal Aabbou (in)

Kaarten