Voor deze bekerwedstrijd roteerden KRC Genk-coach Philippe Clement en Lommel SK-trainer Tom Van Imschoot in hun basiself. Ten opzichte van de met 1:3 gewonnen uitwedstrijd bij Beerschot Wilrijk stonden er met Glenn Daniëls, Jentl Gaethofs, Alessandro Cerigioni, Sebastiaan De Wilde en Jamal Aabbou vijf andere namen aan de aftrap. Hierdoor begonnen Robin Henkens, Scott Bitsindou, Sam Valcke, Leonardo Miramar Rocha niet aan de wedstrijd. Doelman Gaëtan Coucke die gehuurd wordt van KRC Genk mocht omwille van de bondsreglementen zelfs niet op het wedstrijdblad staan.

Al 3 minuten klimmen de gastheren op voorsprong als Wouters een vrije trap voorbij Glenn Daniëls schildert. Nog geen vijf minuten later verdubbelt KRC Genk deze voorsprong via een doelpunt van Zhegrova. Meteen was de wedstrijd die er nooit geen was gespeeld. Lommelse dreging kwam er voor rust enkel een keer via Laurens Vermijl, maar hij reageerde te overhaast om thuisdoelman Jackers aan het werk te zetten. Daarenboven werd Alessandro Cerigioni in de 40ste minuut uitgesloten voor een fout op de doorgebroken Paintsil.

Na de koffie verhoogde KRC Genk verhoogden Seck en Ingvartsen de score nog tot 4:0 tegen de moedig strijdende Noord-Limburgers. Ondanks de ruime cijfers werd de jongens van trainer Tom Van Imschoot na afloop van de partij een hart onder de riem gestoken door de meer dan 600 meegereisde uitfans.

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen, dat in de beker Antwerp versloeg met 3:1.

Supporters op post!

Opstelling KRC Genk
Nordin Jackers, Lucumi John, Sebastien Dewaest, Edon Zhegrova, Dries Wouters, Joseph Paintsil, Ibrahima Seck, Jakub Piotrowski, Rubin Seigers, Zinho Gano (46), Bryan Heynen (63),

Opstelling Lommel SK
Sebastiaan De Wilde, Alessandro Cerigioni, Jentl Gaethofs, Ben Santermans, Timo Cauwenberg, Soufiane El Banouhi, Glenn Daniëls, Jamal Aabbou, Sebastiaan Brebels (59), Laurens Vermijl (64), Glenn Neven (76),

Doelpunten
3' Dries Wouters 1-0
8' Edon Zhegrova 2-0
72' Ibrahima Seck 3-0
88' Marcus Ingvartsen 4-0

Wissels
46' - Zinho Gano (uit) Marcus Ingvartsen (in)
59' - Sebastiaan Brebels (uit) Robin Henkens (in)
63' - Bryan Heynen (uit) Ivan Fiolic (in)
64' - Laurens Vermijl (uit) Thomas Azevedo (in)
76' - Glenn Neven (uit) Stan Kolen (in)

Kaarten
Alessandro Cerigioni (40')