Noordgedwongen moet trainer Tom Van Imschoot zijn basiself op twee plaatsen wijzigen voor het duel tegen AFC Tubize. Wesley Vanbelle en Sam Valcke komen aan de aftrap voor de geschorsten Timo Cauwenberg en Scott Bitsindou. Voor kapitein Glenn Neven is de match tegen de Waals-Brabanders zijn 200ste officiële wedstrijd in Lommelse loondienst.

De wedstrijd start met een studieronde van een kwartier waarin Laurens Vermijl de bal over doel trapt na voorbereidende werk van Glenn Claes. De bezoekers uit Tubeke hebben het meeste balbezit, maar zorgen voor geen doelgevaar.

Lommelse dreiging komt er opnieuw als Glenn Claes zich doorzet, maar het schot van Leonardo Miramar Rocha dat volgt is niet gekadreerd. Een poging even later van Sam Valcke wordt door Vidémont op de doellijn weggewerkt. Diezelfde Vidémont probeert het op zijn beurt vanop afstand, maar Gaëtan Coucke kan makkelijk de bal onschadelijk maken.

In de tweede helft blijven de bezoekers het initiatief nemen, maar tot echte kansen komen ze vooralsnog niet. We noteren enkel een afstandsschot van Agyiri dat door Gaëtan Coucke gpakt wordt.

Het enige doelpunt van de wedstrijd valt in de 70ste minuut, de ingevallen Thomas Azevedo zet zich door op linkerflank en diens voorzet gaat via een schampschot van Glenn Claes tegen de netten, 1:0.

Na dit doelpunt komt de thuisploeg goed weg als Wesley Vanbelle een voozet vanop de rechterflank nipt over het eigen doel kopt. Lommel SK dreigt dan met een vrije trap van Robin Henkens net naast het Tubeekse doel.

In de slotfase van de wedstrijd komt Groenwit nog goed weg als Agyiri een bal tegen de paalt knalt in de hernemening, waarna de bal door een Lommelse voet ontzet wordt.

UIteindelijk sleept Lommel SK de 1:0 overwinning over het eindsignaal en boekt hiermee een belangrijke zege tegen concurrent AFC Tubize.

Voor de jongens van trainer Tom Van Imschoot volgt er nu een tweeluik op verplaatsing tegen OH Leuven,

Supporters op post!

Opstelling Lommel SK
Gaëtan Coucke, Sebastiaan De Wilde, Sam Valcke, Soufiane El Banouhi, Glenn Neven, Robin Henkens, Leonardo Miramar Rocha, Sebastiaan Brebels, Wesley Vanbelle, Laurens Vermijl (58), Glenn Claes (92),

Opstelling AFC Tubize
Lemouya Goudiaby, Anthony Lippini, Salomon Nirisarike, Anthony Schuster, Thomas Henry, Shean Garlito Y Romo, Theo Defourny, Marco Weymans, Divine Naah (61), Ibrahim Kose Halil (77), Hugo Vidémont (84),

Doelpunten
70' Glenn Claes 1-0

Wissels
58' - Laurens Vermijl (uit) Thomas Azevedo (in)
61' - Divine Naah (uit) Ernest Agyiri (in)
77' - Ibrahim Kose Halil (uit) Ibrahima Ba (in)
84' - Hugo Vidémont (uit) Aaron Nemane (in)
92' - Glenn Claes (uit) Jentl Gaethofs (in)

Kaarten
Anthony Lippini (20')
Ibrahim Kose Halil (37')
Sebastiaan Brebels (41')