Voor het treffen met de eerse periodekampioen wijzigt Tom Van Imschoot zijn basiself op twee plaatsen: Sebastiaan De Wilde vervangt de gekwetste Ben Santermans en Glenn Claes neemt de plaats in van Sam Valcke.

KV Mechelen begint het gevaarlijkst aan de wedstrijd. Een voorzet van Van Cleemput wordt door De Camargo net naast doel geplaatst en bij de daaropvolgende hoekschop verwerkt Robin Henkens de bal bijna in eigen doel. In de zevende minuut komt de thuisploeg op een 1:0 voorsprong als De Camargo, na een voorzet van Storme, de bal voorbij Gaëtan Coucke kopt.

Daarna dreigt Lommel SK met een schot van Robin Henkens dat geparreerd wordt door thuisdoelman Verrips. Ook Scott Bitsindou gaat zijn kans na een vrije trap van Robin Henkens, maar de bal eindigt in de armen van de thuisgoalie. De bezoekers komen meer in de wedstrijd, maar het is KV Mechelen dat het gevaarlijk blijft. Zo lepelt een door Schoofs vrijgespeelde De Camargo de bal naast het Lommelse doel.

Net voor rust kijkt Scott Bitsindou tegen zijn tweede gele kaart van de avond aan na een fout op De Camargo. Door deze uitsluiting moet Lommel SK nog een hele tweede helft verder met zijn tienen.

Die tweede helft is nog maar net begonnen als Swinkels met een kopbal de Mechelse voorsprong verdubbelt. Toch lijkt Lommel SK niet van slag en lukt het zelfs de aansluitingstreffer drie minuten later. Leonarde Miramar Rocha ontdoet zich van zijn bewaker Swinkels en trapt de 2:1 voorbij Verrips.

Ook KV Mechelen steekt de neus weer aan het venster met een schot van De Camargo dat net naast gaat. De gelijkmaker valt in de 62e minuut als Sebastiaan Brebels een voorzet van Robin Henkens in doel keilt.

Daarna worden de bezoekers in het verweer gedrongen, Glenn Neven en Gaëtan Coucke ontpoppen zich tot rotsen in de Lommelse branding. Zo werkt onze kapitein een schot van Kaya in hoekschop en houdt onze keeper Engvall van een doelpunt bij een vrije schietkans. Glenn Neven voorkomt ook verder onheil door zich voor een schot van De Camargo te gooien.

Toch eindigt de wedstrijd op 3:2 als Van Damme na een voorzet van Tainement scoort. Bij deze fase wordt een duidelijke fout van De Camargo op Cauwenberg niet bestraft door scheidsrechter Vergoote.

Uiteindelijk wordt het dus een bijzonder zure nederlaag voor een bijzonder strijdvaardig Lommel SK.

Volgende week zaterdag wacht een uiterst belangrijke thuiswedstrjd tegen AFC Tubize.

Supporters op post!

Opstelling KV Mechelen
Michael Verrips, Gustav Engvall, Rob Schoofs, Joachim Van Damme, Jules Van Cleemput, Arjan Swinkels, Germán Mera, Onur Kaya, Nikola Storm (46), Lucas Bijker (78), Igor De Camargo (88),

Opstelling Lommel SK
Sebastiaan Dewilde, Scott Bitsindou, Leonardo Miramar Rocha, Robin Henkens, Glenn Neven, Soufiane El Banouhi, Gaëtan Coucke, Glenn Claes (79), Laurens Vermijl (85), Timo Cauwenberg (87), Sebastiaan Brebels (88),

Doelpunten
7' Igor De Camargo 1-0
47' Arjan Swinkels 2-0
50' Leonardo Miramar Rocha 2-1
62' Sebastiaan Brebels 2-2
86' Joachim Van Damme 3-2

Wissels
46' - Nikola Storm (uit) Clément Tainmont (in)
78' - Lucas Bijker (uit) Mathieu Cornet (in)
79' - Glenn Claes (uit) Thomas Azevedo (in)
85' - Laurens Vermijl (uit) Sam Valcke (in)
88' - Igor De Camargo (uit) Seth De Witte (in)
88' - Sebastiaan Brebels (uit) Seth De Witte (in)

Kaarten
Scott Bitsindou (22')
Scott Bitsindou (43')
Clément Tainmont (68')
Timo Cauwenberg (88')