Trainer Tom Van Imschoot wijzigt zijn basiself voor het treffen met de "Kielse Ratten" op twee plaatsen: kapitein Glenn Neven keert terug na schorsing, waardoor Sebastiaan De Wilde naar de invallersbank verhuist, daarnaast neemt Sebastiaan Brebels de plaats van Glenn Claes in.

Het eerste gevaar van de partij komt van Lommelse zijde als een één-tweetje tussen Sam Valcke en Leonardo Miramar Rocha eindigt met een schot van de eerste dat gepakt wordt door de bezoekende doelman Vanhamel. Daarna kopt Van Hyfte, na een hoekschop, voor Beerschot Wilrijk over het Lommelse doel.

In de twaalfde minuut komt Beerschot Wilrijk op een 0:1 voorsprong, de Lommelse defensie krijgt een bal niet ontzet en Van Den Bergh kan met zijn langste teen de bal tegen de netten prikken. De bezoekers dicteren het openingskwartier.

Daarna verdubbelt Tissoudali de score in de 34e minuut, een schot van Vanzeir wordt ontzet in de voeten van Tissoudali die de bal in doel trapt.

De bezoerkers uit het Kiel blijven baas in de eerste helft, zo eindigt een combinatie tussen Vancamp, Noubissi en Vanzeir met een schot van de Genk-huurling tegen de buitenkant van de paal. Ook Noubissi komt even later alleen voor doel, maar Gaëtan Couke redt.

Lommel SK kan hier maar een tegenprik tegenover stellen, maar Leonardo Miramar Rocha kopt over het bezoekende doel. Er wordt gerust met een 0:2 achterstand voor Lommel SK.

Ook na de rust neemt Beerschot Wilrijk aanvankelijk het inititatief, zo moet Gaëtan Coucke een schot van Vancamp in hoekschop duwen.

Toch knokt de thuisploeg zich terug in de wedstrijd in de 53e minuut. Leonardo Miramar Rocha
zet zich goed door op rechts. Zijn voorzet schiet door tot bij Laurens Vermijl, die met een geplaatste bal de aansluitingstreffer aantekent, 1:2.

Uit dit doelpunt put Lommel SK nieuwe moed, zo wordt een voorzet van de ingevallen Glenn Claes door Sam Valcke voorlangs gekopt. Even later eindigt een afstandsschot van diezelfde Sam Valcke net naast het bezoekende doel.

Ondanks sterkere Lommelse druk steken de bezoekers af en toe de neus gevaarlijk aan het venster: een trap van de ingevallen Kasmi gaat via de eveneens ingevallen Sebastiaan De Wilde in corner. Daarna mkt Vanzeir de bal in het zijnet na een slechte terugspeelbal.

De gelijkmaker komt er echter niet meer voor Lommel SK na een strijdvaartige tweede helft en zo nemen de bezoekers de drie punten mee naar het Kiel.

Volgende zaterdagavond speelt Lommel SK op verplaatsing bij KV Mecheen.

Supporters op post !

Opstelling Lommel SK
Gaëtan Coucke, Scott Bitsindou, Sam Valcke, Timo Cauwenberg, Glenn Neven, Robin Henkens, Leonardo Miramar Rocha, Laurens Vermijl, Ben Santermans (30), Sebastiaan Brebels (46), Soufiane El Banouhi (80),

Opstelling KFCO Beerschot Wilrijk
Mike Vanhamel, Jan Van Den Bergh, Denis Prychynenko, Ayrton Mboko Sambeya, Tom Van Hyfte, Alexandre Maes, Dante Vanzeir, Jimmy De Jonghe, Tarik Tissoudali (64), Marius Noubissi (68), Jorn Vancamp (78),

Doelpunten
12' Jan Van Den Bergh 0-1
34' Tarik Tissoudali 0-2
53' Laurens Vermijl 1-2

Wissels
30' - Ben Santermans (uit) Sebastiaan De Wilde (in)
46' - Sebastiaan Brebels (uit) Glenn Claes (in)
64' - Tarik Tissoudali (uit) Grégory Grisez (in)
68' - Marius Noubissi (uit) Faysel Kasmi (in)
78' - Jorn Vancamp (uit) Erwin Hoffer (in)
80' - Soufiane El Banouhi (uit) Thomas Azevedo (in)

Kaarten
Alexandre Maes (6')
Sebastiaan Brebels (32')
Erwin Hoffer (88')