Voor dit treffen met het nummer twee uit de rangscihikking wijzigt trainer Tom Van Imschoot zijn basiself op twee pllaatsen; De geschorste kapitein Glenn Neven wordt vervangen door Ben Santermans en Glenn Claes nam de plaats in van Sebastiaan Brebels.

De thuisploeg komt als eerste dicht bij de openingstreffer. Niakate wordt het straatje ingestuurd, maar Gaëtan Coucke laat zich niet verrassen en redt de bal. Daarna wordt de herneming van Ferber ook gered door het Lommelse sluitstuk. Union domineert en Lommel SK ondergaat het spel in het eerste half uur.

Toch is het Lommel SK dat net na het half uur op een 0:1 voorsprong komt via Laurens Vermijl. Een ingestudeerde hoekschop van Glenn Claes wordt door Laurens Vermijl, via Robin Henkens, centraal in het doel getrapt.

Het dominante Union probeert te antwoorden via afstandsschoten, maar Gaëtan Coucke geeft geen krimp. Een kopbal van Tau gaat over het bezoekende doel.

Union begint de tweede zoals het de eerste begon, wat meteen een reuzenkans oplevet voor Niakaté. De Brusselse topshutter wordt in het straatje gestuurd door Ferber, maar Gaëtan Coucke is vandaag heelt sterk en redt het schot van Niakaté.

Lommel SK komt sporadisch uit de omknelling. Een vrije trap van Robin Henkens wordt door Sam Valcke bijna binnen gekopt, maar Saussez slaat de bal uit de verste hoek.

Union blijft drukken, een aanval via de linkerflank komt bij Niakaté, maar Gaêtan Coucke lis attent en laat zich niet verschalken. Daarna is de Lommelse goalie ook attent op een poging van Besuschkow. Daarna is het alle hens aan dek voor Lommel omdt een doelpunt voor de thuisploeg in de lucht hangt. Zo ontsnapt Lommel bij een verloren schot van de ingevallen Vercauteren en de poging van Niakaté..`

Toch valt in de blessuretijd nog de gelijkmaker als Peyre met een kopbal de 1:1 tegen de netten werkt.

Vrijdagavond speelt Lommel SK thuis tegen KFCO Beerschot Wilrijk

Supporters op post!!

Opstelling R Union Saint-Gilloise
Adrien Saussez, Marcel Mehlem, Thibaut Peyre, Federico Vega, Percy Muzi Tau, Youssoufou Niakate, Faïz Selemani, Pietro Perdichizzi, Roman Ferber (71), Charles Morren (72), Anas Hamzaoui (85),

Opstelling Lommel SK
Soufiane El Banouhi, Timo Cauwenberg, Ben Santermans, Robin Henkens, Leonardo Miramar Rocha, Sam Valcke, Scott Bitsindou, Sebastiaan De Wilde, Gaëtan Coucke, Laurens Vermijl (61), Glenn Claes (74),

Doelpunten
31' Laurens Vermijl 0-1
90' Thibaut Peyre 1-1

Wissels
61' - Laurens Vermijl (uit) Sebastiaan Brebels (in)
71' - Roman Ferber (uit) Serge Tabekou (in)
72' - Charles Morren (uit) Max Besuschkow (in)
74' - Glenn Claes (uit) Thomas Azevedo (in)

Kaarten
Glenn Claes (24')
Marcel Mehlem (25')
Max Besuschkow (76')
Serge Tabekou (80')