Na een optocht van alle jeugdelftallen gaat de wedstrijd van start. In de basiself van Lommel SK brengt trainer Tom Van Imschoot drie wijzigingen aan: Sebastaan De Wilde, Sebastiaan Brebels en Laurens Vermijl vervangen de Ben Santermans (blessure), Glenn Claes en Thomas Azevedo. Bij de bezoekers staat ec-Lommelspeler Wouter Corstjes aan de aftrap

Het eerste kansje is voor Westerlo. Naessens legt de bal met het hoofd af voor Abrahams, maar het schotje van de aanvaller bedreigt Gaëtan Coucke niet Het eerste gevaar van Lommelse komt er na een doorsteelbal van Leonardo Miramar Rocha die door Laurens Vermijl naast het Westelse doel wordt gelegd.

De wedstrijd gaat goed op en neer en na een voorzet van Timo Cauwenberg schiet Sam Valcke overhaast naast. Enkele minuten later krijgt Laurens Vermijl een tweede kans om de score te openen., helaas eindigt zijn poging weer naast het doelkader. Voor de rust gaan Leonardo Miramar Rocho voor Lommel en Biset voor Westerlo nog hun kans, maar zonder succes. Zodat er gerust wordt met een brilscore op het scorebord.

De eerste dreiging in de tweede helft kom er als een afstandsschot van de kleine vinnige Laurens Vermijl via een Westels been in hoekschop gaat. De daaropvolgende corner van Robin Henkens wordt door Sam Valcke over doel gekopt. Daana is het weer de beurt aan de bezoekers als een Gaëtan Coucke een kopbal van Naessens pakt.

Lommel SK kan de bezoekende defensie niet ontwrichten, een klutsbal van Scott Bitsindou vindt teveel Kemphanen op zijn weg. Een afstandschot van Abrahams gaat daarna naast het thuisdoel.

In de 67e minuut krijgt Lommel een strafschop na een duwfout van Abrahams op Scott Bitsindou. Helaas voor onze prijsschutter Leonardo Miramar Rocha wordt zijn elfmeter door Van Langendonck gestopt.

Ook de bezoekers krijgen in de 75e minuut een penalty, nadat een Glenn Neven door de ref als foutief beoordeeld wordt. De Lommelse kapitein kijkt hierbij tegen zijn tweede gele kaart van de match aan en wordt uitgesloten. Daarna voltrekt Rommens het vonnis en brengt KVC Westerlo op een 0:1 voorsprong.

In de slotfase kan een strijdend Lommel SK de bakens niet meer verzetten en lijdt het daardoor een tweede thuisnederlaag in de competitie.

Woensdagavond speelt Lommel SK op verplaating bij OH Leuven.
Supporters op post!

Opstelling Lommel SK
Gaëtan Coucke, Sebastiaan De Wilde, Scott Bitsindou, Sam Valcke, Soufiane El Banouhi, Timo Cauwenberg, Glenn Neven, Robin Henkens, Leonardo Miramar Rocha, Laurens Vermijl (65), Sebastiaan Brebels (84),

Opstelling KVC Westerlo
Nicolas Rommens, Lukas Van Enoo, Wouter Corstjens, Gilles Dewaele, Maxime Biset, Koen Van Langendonck, Nader Ghandri, Jens Naessens (63), Kurt Abrahams (82), Stephen Buyl (90),

Doelpunten
77' Nicolas Rommens 0-1

Wissels
63' - Jens Naessens (uit) Ambroise Gboho (in)
65' - Laurens Vermijl (uit) Glenn Claes (in)
82' - Kurt Abrahams (uit) Sava Petrov (in)
84' - Sebastiaan Brebels (uit) Thomas Azevedo (in)
90' - Stephen Buyl (uit) Gilles De Schryver (in)

Kaarten
Wouter Corstjens (51')
Kurt Abrahams (66')
Glenn Neven (69')
Glenn Neven (76')
Maxime Biset (81')
Stephen Buyl (84')
Glenn Claes (91')