Tom Van Imschoot kiest voor het treffen tegen de promotiekandidaat voor zijn vertrouwde basiself, waarbij kersvers vader Thomas Azevedo terug aan de aftrap komt. Hierdoor start Laurens Vermijl terug op invallersbank t.o.v. de vorige competitiewedstrijd tegen Beerschot Wilrijk. Voor KV Mechelen-coach Wouter Vrancken is het een terugkeer naar het Soevereinstadion dat hij vorig seizoen vroegtijdig verliet als trainer van Lommel SK.

Sam Valcke zorgt, na voorbereidend werk van Thomas Azevedo, voor het eerste doelgevaar. Zijn schot gaat echter over het bezoekende doel. Daarna moet doelman Gaëtan Coucke met een magistrale redding op een vrije trap van Schoofs zijn netten schoon houden. Vanaf dat moment neemt KV Mechelen de wedstrijd stevig in handen. Een afvallende bal komt via Schoofs bij Van Damme die naast het Lommelse doel mikt.

Tien minuten voor de rust ontsnapt Lommel SK aan de achterstand. Corryn, die zich goed doorzet, ziet zijn schot via de hand van Gaëtan Coucke tegen de dwarsligger uit elkaar spatten.
De thuisploeg heeft het moelijk en even later kopt Van Cleemput een voorzet van Storm naast.

In de 40e minuut heeft KV Mechelen wederom een kans op de openingstreffer, na een voorzet van Kaya kopt Swinkels de bal op Gaëtan Coucke waarna Van Cleemput de rebound niet kan binnen duwen. Lommel SK mag zich aan de rust gelukkig prijzen dat het nog niet op achterstand staat.

KV Mechelen gaat na de rust op haar elan verder, de ingevallen De Camargo besluit na een lang uitgesponnen aanval op Gaëtan Coucke. In de 53e minuut valt dan toch de 0:1, Schoofs wandelt door de thuisdefensie en schuift de ba diagonaal in doel. Een Lommelse reactie volgt er met een knal van Thomas Azevedo die door bezoekend doelman Verrips gered wordt.

De bezoekers blijven druk uitoefenen en De Camargo kopt een voorzet van Kaya naast het thuisdoel. Lommel SK lukt een tegenprkje, maar een verraste Ben Santermans kan niet goed besluiten na een hoekschop van Robin Henkens.

Tien minuten voor tijd valt de wedstrijd in een beslissende plooi als De Camargo na een vrije trap van Kaya de 0:2 aantekent. Na nog een vrije trap van diezelfde Kaya is het Van Damma die de 0:3 eindstand op het bord brengt.

Voor Lommel SK wacht nu volgede zaterdag een thuiswedstrijd tegen KSV Roeselare.

Supporters op post !

Opstelling Lommel SK
Gaëtan Coucke, Scott Bitsindou, Sam Valcke, Sebastiaan Brebels, Leonardo Miramar Rocha, Soufiane El Banouhi, Glenn Neven, Timo Cauwenberg, Ben Santermans, Thomas Azevedo (64), Robin Henkens (80),

Opstelling KV Mechelen
Michael Robin Verrips, Jules Van Cleemput, Arjan Swinkels, German Mera Caceres, Onur Kaya, Joachim Van Damme, Rob Schoofs, Alexander Corryn, William Togui Mel (46), Gustav Engvall (68), Nikola Storm (77),

Doelpunten
53' Rob Schoofs 0-1
80' Igor De Camargo 0-2
87' Joachim Van Damme 0-3

Wissels
46' - William Togui Mel (uit) Igor De Camargo (in)
64' - Thomas Azevedo (uit) Laurens Vermijl (in)
68' - Gustav Engvall (uit) Seth De Witte (in)
77' - Nikola Storm (uit) Clément Tainmont (in)
80' - Robin Henkens (uit) Glenn Claes (in)

Kaarten
Joachim Van Damme (28')
Thomas Azevedo (34')
William Togui Mel (44')
Timo Cauwenberg (86')
Scott Bitsindou (87')
Soufiane El Banouhi (91')
Onur Kaya (91')