Voor het duel tussen de nummers 2 en 3 in de rangschikking kon trainer Tom Van Imschoot geen beroep doen op kersvers vader Thomas Azevedo en de met een verrekking geplaagde Glenn Claes. Laurens Vermijl startte hierdoor op de linkerflank, terwijl er voor de teruggekeerde Romero Regales een stekje voorzien was op de invallersbank. Een tactische wijziging was er ook door de terugkeer van Ben Santermans uit blessure, ten nadele van Sebastiaan De Wilde.

Al na acht minuten komen de groenwitten, voor de gelegenheid in de tweede gele uitrusting, op voorsprong nadat een knappe doorsteekbal van Robin Henkens de thuisdefensie ontwricht en door Laurens Vermijl voorbij doelman Vanhamel in doel wordt geprikt, 0:1.

Daarna probeert de thuisploeg de bakens te verzetten, maar dan wat steriel combinatievoetbal en een handjevol hoekschoppen komen de “Ratten” niet.

Integendeel het is zelfs Lommel SK dat nog enkele keren gevaarlijk de neus aan het venster steekt, zo strandt o.a. een kopbal van Leonardo Miramar Rocha op de dwarsligger.

In de tweede helft heeft de Portugees Braziliaanse topschutter meer succes als hij een hoge voorzet vanop de rechterflank met het hoofd in doel knikt, 0:2 net voor het uur. Vanaf dan dicteert Lommel het gebeuren en na een vrije trap van Robin Henkens kopt Vancamp in eigen doel, 0:3.

Het eerreddend doelpunt van Vanzeir voor de thuisploeg bracht daarna geen zoden meer aan de dijk voor de “Mannekes”.

Dit alles resulteerde in een verdiende 1:3 overwinning tegen KFCO Beerschot Wilrijk, vergeten was meteen de zware 4:1 nederlaag van vorige week tegen KVC Westerlo en kon er door de meegereisde supporters een vreugdevol tripje richting Noord-Limburg gemaakt worden.

Volgende zaterdag speelt Lommel SK op de achtste speeldag thuis tegen KV Mechelen.

Supporters op post!

Opstelling KFCO Beerschot Wilrijk
Mike Vanhamel, Ruben Okotie, Grégory Grisez, Jan Van den Bergh, Dante Vanzeir, Marius Noubissi, Tom Van Hyfte, Joren Dom, Denis Prychynenko, Gert Jan De Mets (46), Mo Messoudi (46),

Opstelling Lommel SK
Sebastiaan Brebels, Leonardo Miramar Rocha, Glenn Neven, Ben Santermans, Timo Cauwenberg, Soufiane El Banouhi, Gaëtan Coucke, Scott Bitsindou, Laurens Vermijl (76), Sam Valcke (85), Robin Henkens (90),

Doelpunten
8' Laurens Vermijl 0-1
58' Leonardo Miramar Rocha 0-2
65' Jorn Vancamp (own-goal) 0-3
65' Jorn Vancamp (own-goal) 0-4
70' Dante Vanzeir 1-4

Wissels
46' - Gert Jan De Mets (uit) Jorn Vancamp (in)
46' - Mo Messoudi (uit) Jorn Vancamp (in)
76' - Laurens Vermijl (uit) Jentl Gaethofs (in)
85' - Sam Valcke (uit) Alessandro Cerigioni (in)
90' - Robin Henkens (uit) Sebastiaan De Wilde (in)

Kaarten
Jan Van den Bergh (42')
Laurens Vermijl (73')
Joren Dom (90')