Tom Van Imschoot koos voor de wedstrijd tegen KSV Roeselare voor zijn vertrouwde basiself in de competitie.

De eerste kans voor onze jongens is al meteen een voltreffer. Miramar Rocha rondt een voorzet van Thomas Azevedo succesvol af: 0:1. Door deze vroege opdoffer komt de thuisploeg, die tot dusver 2 op 9 haalde in de competitien nog meer onder druk te staan. Met veel balbezit probeert Roeselare de bakens te verzetten, maar tot echt grote kansen komen de West-Vlamingen niet.

Lommel verdedigt solide en prikt op de gepaste momenten tegen. Zowel Sam Valcke als Miramar Rocha komen dichtbij de 0:2, maar zij kunnen hun pogingen niet succesvol afrronden. Toch lukt het net over halfweg in de eerste helft wel.

Nadat eerst Thomas Azevedo zijn bewaker er af loopt, wordt diens schot door thuisdoelman Biebauw gekeerd, waarna in de rebound Miramar Rocha met een heerlijk plaatsballetje de 0:2 op het bord zet.

Op het half uur krijgt Roeselare een strafschop na handspel van Scott Bitsindou op een schot van Dufour. Hiervoor krijgt Scott Bitsindou zijn tweede gele kaar en moet Lommel met zijn tienen verder.Camargo zet zich achter de bal en scoort de aansluitingstreffer.

Vlak voor rust kan Yagan nog eens uithalen, maar Gaëtan Coucke voorkomt verder onheil. Daarna houdt Biebauw de stand op 1:2 na een poging van Sam Valcke in de slotminuut van de eerste helft.

Lommel komt het eerste kwartier van de tweede helft niet goed door. De ingevallen Rajsel loopt Soufiane El Banouhi er af, waarna zijn schot via Gaëtan Coucke tegen de lat gaat. In de herneming schiet Godwin de gelijkmaker in doel.

Met een man meer is Roeselare is baas en probeert Lommel op alle mogelijk manieren pijn te doen. De bezoekers bibberen en beven, maar kraken niet. Met name Godwin, Yagan en Rajsel zijn een gesel voor de Lommelse verdediging.

Lommel heeft het moeilijk, maar komt er af en toe gevaarlijk uit. De ingevallen Glenn Claes zet zich door en via een één-tweetje kan hij Thomas Azevedo alleen voor Biebauw zetten. Eerst schiet Thomas op Biebauw en in de herneming trapt hij naast. Roeselare reageert met een afstandsschot van Semedo dat door Gaëtan Coucke wordt gered.

In de slotfase komt Lommel nog dicht bij de winning-goal, alleen voor Biebauw trapt echter de moegestreden spits naast het doelkader.

Zo houdt Lommel stand nadat het bijna één uur met een man minder speelde. Het neemt verdiend een punt mee naar Noord-Limburg.

Volgende week komt Oud-Heverlee Leuven op bezoek in het Soevereinstadion, supporters op post!

Opstelling KSV Roeselare
Wouter Biebauw, Andrei Camargo, Guy Dufour, François Kompany, Kjetil Borry, Stijn De Smet, Nermin Zolotic, Danzell Gravenberch, Emile Samyn (45), Saviour Godwin (73), Ben Yagan (85),

Opstelling Lommel SK
Sebastiaan Brebels, Leonardo Miramar Rocha, Robin Henkens, Glenn Neven, Timo Cauwenberg, Soufiane El Banouhi, Gaëtan Coucke, Scott Bitsindou, Ben Santermans (53), Sam Valcke (76), Thomas Azevedo (94),

Doelpunten
2' Leonardo Miramar Rocha 0-1
24' Leonardo Miramar Rocha 0-2
31' Andrei Camargo 1-2
50' Saviour Godwin 2-2

Wissels
45' - Emile Samyn (uit) Nicolas Rajsel (in)
53' - Ben Santermans (uit) Sebastiaan De Wilde (in)
73' - Saviour Godwin (uit) Willy Semedo (in)
76' - Sam Valcke (uit) Glenn Claes (in)
85' - Ben Yagan (uit) Baptiste Schmisser (in)
94' - Thomas Azevedo (uit) Laurens Vermijl (in)

Kaarten
Scott Bitsindou (26')
Scott Bitsindou (30')
François Kompany (59')
Nermin Zolotic (90')
Soufiane El Banouhi (90')
Robin Henkens (90')
Andrei Camargo (93')