Sam Valcke, vorige bekerwedstrijd nog goed voor drie doelpunten tegen Mormont, keek geblesseerd toe vanuit de tribune. Door zijn afwezigheid startte Simon Vermeiren terug in de basis na een week afwezigheid.

Bij de bezoekers uit Dessel stonden met Toon Lenaerts en Senne Verbiest 2 spelers met een Lommels verleden in de basis. Centrale verdeidger Toon Lenaerts werd door voorzitter Paul Kerkhofs nog in de bloemen gezet als dank voor zijn voorbije jaren in Lommelse loondienst.

Nog voor de wedstrijd goed bezig is, komt Lommel SK op een 1:0 voorsprong. Na voorbereidend werk van Alexandre De Bruyn, in de derde minuut, komt de bal bij Timo Cauwenberg die met een lage schuiver naar de rechterhoek de 1:0 aantekent.

Daarna voert Lommel nog de druk op, wat resulteert in enkele mogelijkheden. Een bedrijvige Alexandre De Bruyn geselt tot driemaal toe de bezoekende defensie. Helaas strandden de pogingen van de Brusselaar ofwel op doelman Kustermans of vinden ze een bezoekende been op hun weg.

Net voor rust komt Lommel SK op een 2:0 voorsprong, via Yassin Gueroui en Jentl Gaethofs, komt de bal bij Wouter Scheelen, die met een geplaatst schot van net buiten de rechthoek Kustermans te grazen neemt.

Na de pauze gaat Dessel op zoek naar de aansluitingstreffer en dreigen de bezoekers met een geplaatst schot van Janssens naast het Lommelse doel. Ook de thuisploeg zorgt voor dreiging, na slecht ontzetten in de bezoekende defensie moet Kustermans een schot van Simon Vermeiren over de dwarsligger tikken.

Lommel SK blijft nu het initiatief nemen, zo tikt Kustermans een afstandsschot van Jentl Gaethofs over de lat en even later keert de Desselse goalie een schot van Simon Vermeiren.

In het slotkwartier steekt Dessel terug de neus aan het venster, bij een hoekschop maakt MIchaƫl Clepkens een kopbal van Lenaerts onschadelijk, waana Breugelmans in de herneming tegen de paal schiet.

Tien minuten voor tijd knutselen op de rechterflank Jeffrey Ket en de ingevallen Sebastiaan Brebels een goede aanval in elkaar die door Wouter Scheelen in doel wordt gewerkt. Helaas oordelen grens- en scheidsrechter echter dat de treffer uit buitenspelposiite aangetekend werd. Zo blijft het 2:0.

In de resterende minuten komt de kwalificatie van Lommel SK voor de volgende bekerronde niet meer in gevaar. Als beloning volgt nu een thuiswedstrijd tegen een ploeg uit Jupiler Pro League.

Volgende zaterdag speelt Lommel SK de eerste competitiewedstrijd thuis tegen KSV Oudenaarde.

Opstelling Lommel SK
Michael Clepkens, Giel Deferm, Gilles Ruyssen, Jeffrey Ket, Timo Cauwenberg, Glenn Neven, Wouter Scheelen, Yassin Gueroui, Jentl Gaethofs (73), Simon Vermeiren (84), Alexandre De Bruyn (86),

Opstelling KFC Dessel Sport
Wim Kustermans, Mike Smet, Toon Lenaerts, Ratko Vansimpsen, Ben Yagan, Kevin Janssens, Nicolas Gerits, Brent Peers, Senne Verbiest (45), Nick Efekia Mongo (80), Ruben Tilburgs (85),

Doelpunten
3' Timo Cauwenberg 1-0
45' Wouter Scheelen 2-0

Wissels
45' - Senne Verbiest (uit) Jari Breugelmans (in)
73' - Jentl Gaethofs (uit) Sebastiaan Berbels (in)
80' - Nick Efekia Mongo (uit) Ivan Paulino Rosario (in)
84' - Simon Vermeiren (uit) Iebe Swers (in)
85' - Ruben Tilburgs (uit) Ruben Verheyen (in)
86' - Alexandre De Bruyn (uit) Laurens Vermijl (in)

Kaarten
Mike Smet (14')
Giel Deferm (16')
Nicolas Gerits (66')
Glenn Neven (66')
Kevin Janssens (71')
Ben Yagan (72')