De bezoekers hadden de verre busrit uit West-Vlaanderen duidelijk goed verteerd, want binnen de eerste twee minuten was het meteen alarmfase rood voor het doel van Clepkens. Een waarschuwing die zijn effect niet miste, want onze jongens namen onmiddellijk resoluut het commando over. In de twaalfde minuut stuurde Deferm nieuwkomer Vermeiren het straatje in. Hij liet doelman Djerdi geen kans met een heerlijke lob: 1-0.

Lommel bleef de wedstrijd domineren. Even na het half uur probeerde de bedrijvige Gaethofs het vanop afstand. Zijn poging verdween enig mooi tegen de touwen: 2-0. Onze jongens lieten het hier niet bij. Valcke en Gueroui kwamen nog dicht bij een derde treffer maar Djerdi voorkwam erger. De 2-0-ruststand was een logische weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Net als voor de pauze was de eerste mogelijkheid in de tweede helft voor de bezoekers. Clepkens stond echter pal in de korte hoek. Aan de overkant geraakte Vermeiren na een knappe controle net niet voorbij de bezoekende goalie. Geen uitstel van executie, want na knap aangeven van De Bruyn devieerde de van Beerschot overgekomen aanvaller de 3-0 droog tegen de touwen.

Bij Gullegem bleek de veer gebroken want nauwelijks twee minuten later maakte Vermeiren met een listige lobbal zijn hattrick compleet. In de slotfase was invaller Scheelen tot drie maal toe dicht bij de forfaitcijfers, maar scoren lukte telkens net niet.

Lommel nam dus overtuigend de maat van Gullegem en speelt in het weekend van 19 augustus gastheer voor KVK Tienen (tweede amateur) of Mormont (derde amateur). Supporters op post!

Opstelling Lommel SK
Michaël Clepkens, Giel Deferm, Gilles Ruyssen, Alexandre De Bruyn, Simon Vermeiren, Yassin Gueroui, Timo Cauwenberg, Glenn Neven, Sam Valcke (73), Jentl Gaethofs (75), Jeffrey Ket (78),

Opstelling FC Gullegem
Ferenc Soenens, Wim Vandoorne, Valentin Romont, Laurenz Simoens, Olivier Djerdi, Karsten Delrue, Indy Vancraeyveldt, Jimmy Hempte, Jonathan Stael (77), Jenci Dejonghe (86), André Ntambue (87),

Doelpunten
12' Simon Vermeiren 1-0
32' Jentl Gaethofs 2-0
71' Simon Vermeiren 3-0
73' Simon Vermeiren 4-0

Wissels
73' - Sam Valcke (uit) Sebastiaan Brebels (in)
75' - Jentl Gaethofs (uit) Wouter Scheelen (in)
77' - Jonathan Stael (uit) Nawel Nagim Amimi (in)
78' - Jeffrey Ket (uit) Jordan Renson (in)
86' - Jenci Dejonghe (uit) Dayman Billet (in)
87' - André Ntambue (uit) Jens Decoster (in)

Kaarten
Gilles Ruyssen (52')
Laurenz Simoens (63')