Rik is 20 jaar en genoot zijn jeugdopleiding deels bij Berchem. Daar speelde hij vijf jaar bij de jeugd en een half jaar in de eerste ploeg voor hij als belofte naar Club Brugge verhuisde.

Rik is zeer tevreden met zijn overgang van Club Brugge naar Lommel SK.
Brugge is natuurlijk niet te vergelijken met Lommel, zowel qua stad als club, maar ik ben erg goed opgevangen door de spelers en de club. Het is een supergoeie groep die me onmiddellijk het gevoel gaf erbij te horen. Dat maakt het natuurlijk makkelijker om me aan te passen. Ja, ik ben echt wel blij met deze overstap. Ik ben er zeker van dat ik hier echt wel veel ga bijleren.

Elke dag de verplaatsing maken vanuit Antwerpen is niet evident, dus is Rik op zoek naar een verblijfplaats in de buurt. Maar wat zijn zijn persoonlijke ambities?
Wel, het eerste jaar wil ik zoveel mogelijk progressie maken door zoveel mogelijk minuten te spelen. En dan zullen we wel zien hoe het verder loopt.

Wat voor spits is Rik De Kuyffer eigenlijk?
Ik zoek graag diepgang en heb ook wel wat snelheid. Hierdoor maak ik redelijk gemakkelijk een doelpunt. Ik denk dat dat mijn grootste kwaliteit is. Af en toe zoek ik wel eens het duel op, een beetje duwen en wringen. Ik denk dat de supporters dat ook wel graag zien.

Als modale voetballiefhebber was het even zoeken naar de naam Rik De Kuyffer. Toch heeft Rik al wat naam gemaakt, vooral internationaal.
Twee jaar geleden speelden we een internationaal tornooi in Italiƫ waarbij ik in de groepsfase niet gespeeld had. Daarna tegen Juventus en Napoli scoorde ik driemaal waardoor we in de halve finales kwamen.
Het jaar erop hebben we hetzelfde tornooi gespeeld en heb ik opnieuw enkele keren gescoord. Hierdoor ben ik een beetje in the picture komen te staan.