De jeugdopleiding is iets waar ik destijds als speler al enorme interesse in had, zo trainde ik tijdens mijn voetbalcarrière de provinciale jeugd van Zwaluwen Wiemesmeer. Daarna heb ik o.a. het Genker jeugdproject opgestart, dat tot doel had jonge voetballers uit de Genkse regio samen te brengen. Momenteel beschikt het huidige Lommel SK al over een jeugdinfrastructuur waar menig andere club jaloers op is. Binnen de jeugdwerking kan er verder geborduurd worden op wat er tot dusver gerealiseerd is, essentieel is echter om dit nu verder te optimaliseren en uit te bouwen.

De stap van jeugdvoetballer naar speler van de eerste ploeg is wat men in de voetbalwereld de postformatie noemt. Hierin kan Lommel SK een belangrijke rol spelen, vooral voor jonge spelers die bij hun huidige club net iets te kort komen voor de stap naar het eerste elftal. Door met deze talenten hier in Lommel aan de slag te gaan, kunnen deze zich hier ook verder ontwikkelen tot volwaardige eerste elftalspeler.

Tenslotte wil ik bij het samenstellen van de A-kern waken over de identiteit van Lommel SK, een club die gemoedelijkheid, passie en traditie uitstraalt. Een goede balans tussen Belgen, Vlamingen, jongens uit de streek en eventuele buitenlanders is hierbij essentieel. Daarnaast dient er echter ook oog te zijn voor een goede mix tussen jonge talenten en ervaren ratten.

Om dit alles te realiseren heb ik al een aantal individuele gesprekken gehad binnen de club, dit met zowel mensen binnen de jeugdwerking, als binnen de technische en medische staf, alsook Greet Vanbrabant. Nu mijn aanstelling officieel is, kan dit ook verder uitgebouwd worden.

Ronny Van Geneugden heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Lommel SK

In de marge van het persmoment gaf algemeen beheerder Rudi Vandenput aan dat er op korte termijn besprekingen met het stadsbestuur zijn over de mogelijkheid om de werking van het eerste elftal te integreren in het jeugdcomplex gelegen aan het Gestelbos.