Een week nadat groenwit het behoud veilig stelde, liet trainer Tom Van Imschoot enkele jongens rusten. Zo kwamen Ben Santermans, Sebastiaan De Wilde, Sebastiaan Brebels en Geert Berben in het basiselftal. Voor aanvang van de wedstrijd werd doelman Gaëtan Coucke door de supporters bekroond als speler van het seizoen. Coucke haalde het met enkele punten voorsprong van topschutter Leonardo Miramar Rocha.

Ondanks de grote belangen voor de bezoekers, waren de enige kansen voor de pauze voor Lommel. Berben zette een één twee op met Miramar Rocha en besloot op Lentz. Even later besloot Cerigioni in het zijnet. De grootste kans was voor diezelfde Cerigioni die na mistasten van Lentz van kortbij op doel trapte. Kompany behoedde zijn ploeg met een miraculeuze redding op de doellijn voor een achterstand.

Het venijn zat hem echter in de staart van de eerste helft. Daan Heymans werd voor een vrij banale overtreding op het middenveld met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd door de warrig leidende scheidsrechter Vermeire.

Na de pauze bleef de wedstrijd geruime tijd in evenwicht. Camargo trapte eerst nog een vrije trap naast maar enkele minuten later was het na een hoekschop toch raak. Leonardo Miramar Rocha vloerde in de kluts ongelukkig zijn eigen doelman: 0-1.

De bezoekers putten veel vertrouwen uit hun voorsprong en kregen zowaar enkele goede mogelijkheden. Camargo raakte na een afgelegde bal de lat en Sidoul trapte voorlangs. Lommel dreigde via Claes (op Lentz) en Bitsindou (over), maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Door deze overwinning verzekert na Lommel SK, OH Leuven nu ook KSV Roeselare zich van een verlengd verblijf in de Proximus League. AFC Tubeke degradeert naar de hoogste amateurklasse.

Aanstaande vrijdag 26 april sluit Lommel SK zijn seizoen af op het veld van OH Leuven. Supporters op post!