Hoe heb jij de wedstrijd vandaag beleefd, Alessandro?

Het was een wedstrijd zoals zovelen in de play-downs met weinig voetbal om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. In de eerste helft krijgen we één of twee kansen en die benutten we dan niet.

In de tweede helft komen we 0:1 voor en dan denk je van nu alles gesloten houde,. Daarna krijgen we een ongelooflijke strafschop tegen die ik niet kan begrijpen. Ik heb de beelden terug gezien en ik denk als we een VAR hadden in de play-downs, dan werd die nooit gefloten.

Na de 1::1 komt er nog een betwistbare fase van een al dan niet terugspeelbal en dat wordt bijna je doodvonnis. Als die bal binnen valt dan is het een andere wedstrijd. Uuiteindelijk denk ik dat je op voorhand tekent voor die 1:1, maar uiteindelijk is de uitslag heel zuur.


Jij start de derde maal op rij in de basis in de play-downs. Welk gevoe l hou je daar aan over?

Ik probeer zo veel mogelijk voor de ploeg te werken en daar sta ik wel algemeen bekend voor. Ik probeer me zo goed mogelijk te vinden met Leo(nardo Miramar Rocha) en dat lukt vorige week ook al aardig.

Deze week lukte dat met een assist. Bij het doelpunt wou hij de bal teruggeven, maar hij krijgt die terug in zijn voeten. Als een koele spits profiteert hij daarvan en scoort hij daar uit. Zoveel te beter!

Ik werk zoveel mogelijk voor de ploeg en ik hoop dat we zo snel mogelijk het behoud voor Lommel kunnen verzekeren.


Met het punt van vandaag hebben we daarvoor volgende week een overwinning. Hoe zie je dat?

Vooraf zou je tekenen voor een punt en om het dan op het thuisfront af te maken. Ik heb vorige week in een interview ook gezegd dat we zeker geen punten mogen laten liggen, want anders zou de overwinning op Roeselare teniet zijn gedaan en ik denk dat we dat vandaag ook niet gedaan hebben. Verder vind ik dat we vandaag een belangrijk punt meepakken en dat is zoveel te beter.

"Het spelen voor het behoud" speelt dat mee in jullie hoofden?

Ik denk dat we een vrij jonge mature groep hebben die met die druk om kan. Vorige week zijn we ook gaan winnen op Roeselare terwijl het moest. Want dat zou ons uiteindelijk in de ideale uitgangspositie brengen en dat hebben we dan ook gedaan. Ik denk dus dat we vrij goed met de druk om kunnen.

Dank je Alessandro voor dit interview. Succes volgende week.