Dezelfde startende elf die voor de overwinning zorgden in Roeselare krijgen van trainer Tom Van Imschoot het vertrouwen voor de eerste wedstrijd van het belangrijke tweeluik tegen de Waals-Branbanders.

Na samenspel tussen Glenn Neven en Laurens Paulussen krijgt Thomas Azevedo de eerste open schietkans van de partij, maar hij mikt de bal hoog over het thuisdoel. In een kansenarme eerste helft heeft Tubeke voor het rustsignaal ook nog twee mogelijkheden met afstandsschoten van Naah en Videmont die doelman Gaëtan Coucke niet verontrusten..

De tweede helft is nog maar pas bezig als Lommel SK op een 0:1 voorsprong komt, Topschutter Leonardo Miramar Rocha scoort zijn achttiende treffer van het siezoen nadat hij de bal toegespeeld krijgt van Alessandro Cerigioni. De thuisploeg komt vijf minuten later op gelijke hoogte met een strafschopdoelpunt van Videmont, deze profiteert optimaal van een fout van kapitein Glenn Neven op Traoré.

Daarna komt Lommel SK goed weg na een vrije trap van diezelfde Videmont waarbij de bal in het pak blijft liggen. Doelman Gaëtan Coucke is echter bij de pinken om Garlito van een doelpunt te houden. Uiteindelijk blijft de score op 1:1 staan en zo neemt Lommel SK een punt mee op de bus huiswaarts.

Volgende vrijdagavond kan Lommel SK, in het eigen Soevereinstadion, het behoud in de Proxiumus League veilig stellen, mits een zege in de tweede partij van het tweeluik tegen AFC Tubize.

Supporters op post!