Voor de partij tegen KSV Roeselare laat trainer Tom Van Imschoot drie andere namen starten t.o.v. de verloren thuismatch tegen OHL: Robin Henkens (terug uit schorsing), Laurens Paulussen en Glenn Claes komen in de ploeg voor Laurens Vermijl, Sebastiaan Brebels en Scott Bitsindou.

De eerste grote kans van de wedstrijd komt er na een vrije trap van Robin Henkens die snel doorspelt naar Thomas Azevedo. De flankaanvaller zet zich door tot aan de achterlijn, waana diens voorzet door Glenn Neven loeihard in het aangezicht van Lentz trapt.

Daarna krijgt de thuisploeg op haar beurt een goede kans via Godwin, maar Gaëtan Coucke gaat goed plat op diens schot.

Vervolgens krijgt Alessandro Cerigioni een dot van een kans als hij na een afleggertje van Leonardo Miramar Rocha alleen voor doel komt. Thuisdoelman Lentz redt echter tot twee keer toe de Roeselaarse meubelen.

De verdiende Lommelse treffer komt er na tien minuten in de tweede helft. Een voorzet van de opgerukte Laurens Paulussen wordt slecht beoordeeld door Lentz. Via de paal en een Roeselare-verdediger komt de bal bij Leonardo Miramar Rocha, die de mogelijkheid verzilvert, 0:1.

In de slotfase voert Roeselare de druk op, maar Gaëtan Coucke is bij de pinken op een schot van Rajsel uit de tweede lijn. Vervolgens kan het Lommels blok de zege veilig stellen na vijf minuten blessuretijd.

Vrijdag a.s speelt Lommel SK haar derde wedstrijd van de playdowns uit bij AFC Tubize.

Supporters op post!