Voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie wijzigt Tom Van Imschoot zijn ploeg noodgedwongen op vier plaatsen. Timo Cauwenberg, Thomas Azevedo, Scott Bitsindou en Alessandro Cerigioni komen in de ploeg voor Laurens Paulussen, Glenn Neven, Sebastiaan De Wilde en Glenn Claes

De thuisploeg dreigt voor het eerst na een kwartier, Alessandro Cerigioni wordt alleen voor Verrips gezet, maar hij moet te ver uitwijken bij het omtspelen van de doelman en trapt daana in het zijnet. De bezoekers dreigen daarna met een afstandsschot van Schoofs dat hoog over het doel gaat.

Op het half uur komt KV Mechelen op voorsprong als de bal na een vrije trap van Kaya in de rebound door Peyre.tegen de paal wordt gewerkt en daarna via de rug van Lommeldoelman Gaëtan Coucke in doel verdwijnt, 0:1.

Lommel SK komt dicht bij de gelijkmaker als een voorzet van Robin Henkens door Scott Bitsindou naar Leonardo Miramar Rocha wordt gekopt, maar die laatste kopt over het bezoekende doel. Daarna komt KV Mechelen op zijn beurt dicht bij de 0:2. Een voorzet van Bijker komt bij De Camargo, maar de Mechelse spits kan de bal in de kluts niet voorbij een goed keepende Gaëtan Coucke krijgen.

De volgende Lommelse dreiging komt er als een schot van Daan Heymans wordt afgeblokt. Bij een volgende bezoekende uitbraak kopt De Camargo de bal in het zijnet en even later staat Gaëtan Coucke pal op een poging van Storm.

Vervolgens krijgt Lommel SK nog enkele goede mogelijkheden via Leonardo Miramar Rocha, Alessandro Cerigioni en de ingevallen Sam Valcke.

De verdiende Lommelse gelijkmaker komt er uiteindelijk vijf minuten voor tijd,als,na een lang uitgesponnen aanval Leonardo Miramar Rocha de bal voorbij Verrips schuift.

KV Mechelen komt op in de slofase nog met tien spelers te staan nadat Peyre de doorgebroken Miramar Rocha foutief afstopt. Ook Robin Henkens moet vroegtijdig de kleedkamers opzoeken na een tweede gele kaart.

Uiteindeijk pakt Lommel SK op karakter een verdiend punt tegen een zenuwachtig KV Mechelen.

In het weekend van 22 maart starten de play-downs.

Supporters op post!