Hoe heb jij de wedstrijd beleefd, Leonardo?

Het was een moeilijke en harde wedstrijd. Westerlo heeft een goede ploeg die heel veel druk kan zetten. Ze komen verdiend 1:0 voor in de eerste helft, maar op het einde van de eerste helft maken we nog gelijk. We krijgen in de tweede helft een vreemd doelpunt tegen en op het einde maken we weer gelijk (2:2) door te blijven vechten. We gaan met één punt van het veld en dat is heel belangrijk voor ons puntentotaal en de mentale boost.

We komen achter op een hoekschop, wat denk je dan op dat moment?

Het is waar dat we veel doelpunten tegen krijgen op hoekschoppen. Het is moeilijk omdat zij grotere spelers hebben dan ons en dan is het iets makkelijker om op een hoekschop te scoren. Het was een goede actie van hun en wij moeten harder op de training werken om deze doelpunten te vermijden. We worden altijd boos als we zo'n doelpunt tegenkrijgen, want we trainen daar veel op door de week.

Wat heeft de trainer onder rust gezegd?

Dat het goed was dat we de 1:1 op het einde van de eerste helft hebben gescoord en dat we moesten doorgaan naar het tweede doelpunt om de wedstrijd te winnen. Westerlo scoort voor ons, maar het is een belangrijke morele opsteker dat we op het einde nog de 2:2 maken.

Volgende week komt KV Mechelen naar ons. Zie je kansen om tegen hen punten te halen?

KV Mechelen komt naar ons om te winnen, maar we spelen thuis en dan is er zeker een kans om te winnen. We hebben al eens tegen hen gewonnen, waarom kan het geen tweede keer? Het is het einde van het reguliere seizoen en we moeten hard werken om de mogelijkheden waar te maken.

We spelen al zeker de play-downs. Hoe zie je dat voor je?

We moeten kalm blijven. We hebben 30 punten en als we punten kunnen rapen in de laatste wedstrijd is veel mogelijk. We moeten ons spel proberen te spelen en we moeten niet bang zijn voor de andere ploegen. Dat is voetbal, als je niet bij de eerste vier eindigt dan moet je de play-downs spelen en we moeten blijven vechten in elke wedstrijd.