Timo, proficiat met de overwinning, maar wat dacht je na de 2:0?

Ergens dacht ik wel dat het goed ging komen, maar je mag daar nooit van uit gaan. We gaan met een felbevochten en verdiende 2:0 de rust in. We zeggen tijdens de rust nog dat we moeten opletten in die eerste tien minuten want we gaan ons aan een stormloop mogen verwachten. Dan krijg je dat doelpunt op stilstaande fase tegen en is het toch even bibberen, want dan is het zeker nog niet gedaan.

We hebben na dat tegendoelpunt geprobeerd om iedereen naar voren te duwen en al bij al hebben we dat goed gedaan. Zij hebben niet echt 100% kansen gekregen ondanks de druk. Misschien hadden we bij de tegenaanvallen toch een iets betere concentratie moeten hebben, maar al bij al zijn we content met de drie punten.

Het was vooral opletten als verdediger?

Inderdaad, want bij elke onoplettendheid kan de bal goed vallen. Ik heb het nog met Ben Santermans besproken na de wedstrijd. Hij zei ook dat alle ballen er net tussenin vielen en dat er maar één bal moest goed vallen om een tweede doelpunt tegen te krijgen. De bal kon door de staat van het veld niet goed botsen en bleef in de modder steken. Er moest er maar een speler de voet tegen de bal zetten en dan weet je dat het prijs kan zijn.

Je had een aandeel in de 1:0 van Laurens Vermijl?

Eerst speel ik de bal op Leanardo en die speelt de bal terug naar mij, daarna breng ik de bal blindelings voor en dan moet je er op rekenen dat die jongens in de zestien staan. De verdediger van Westerlo wil de bal ontzetten, maar dat lukt het nietl waardoor Laurens op de juiste plaats staat om de bal in doel te schieten.

Worden de doelstellingen na deze overwinning bijgesteld

Ja inderdaad, we moeten nu naar onszelf kijken en we bekijken wedstrijd tot wedstrijd met Tubeke en Leuven die er aan komen. Want dat zijn concurrenten waar we de punten van moeten proberen af te snoepen. Dat is heel belangrijk voor ons, want als je bij de laatste vier bent en je een wedstrijd van die ploegen verliest kan het heel snel keren. Het ligt zo dichtbij elkaar en de punten worden gehalveerd.

Hoe zie je de wedstrijd van volgende week in Tubeke voor je?

Eerst goed recupereren en dan dezelfde mentaliteit als vandaag brengen. Het gaat ook een moeilijke wedstrijd worden en we moeten hard ons best doen om daar een resultaat te halen.