Voor het duel tussen de twee nummers vier van de rangschkking voert trainer Tom Van Imschoot één wijziging door: Sebastiaan De Wilde komt in de startende elf in plaats van Scott Bitsindou, waardoor kapitein Glenn Neven de positie van verdedigende middenvelder inneemt.

Het eerste doelgevaar komt er al na drie minuten als Timo Cauwenberg zich op de linkerflank doorzet, maar niemand van zijn medemaats kan zijn voet tegen de voorrzet van de Lommelse flankverdediger zetten.

Net na het kwartier komt Lommel SK op een 1:0 voorsprong, Laurens Vermijl profiteert optimaal van het feit dat Soumah onder een voorzet van Timo Cauwenberg door gaat om de bal voorij de bezoekende doelman Van Langendonck te werken..

Na het openingsdoelpunt gaat de thuisploeg op zoek naar een tweede treffer, zo trapt Leonardo Miramar Rocha trapt in één tijd naast het Westelse doel. De bezoekers reageren met een afstandsschot van Gboho dat door Gaëtan Coucke gered wordt.

In de 35e minuut loopt Lommel SK uit tot een 2:0 voorsprong als een schot van Sam Valcke door Van Langendonck in de voeten van Leonardo Miramar Rocha wordt geduwd, de Lommelse topschutter twijfelt niet en schuift de 2:0 tegen de netten.

In de tweede helft herleiden de bezoekers in de 50e minuut de kloof tot één doelpunt na een vrije trap van Van Eenoo. Westerlo neemt daarna het commando over, maar speelt geen uitgespeelde kansen meer bij elkaar tegen een strijdvaardig Lommel SK dat stand houdt tegen de bezoekende druk.

Door deze 2:1 thuisoverwinning pakt Lommel SK 3 belangrijke punten in de strijd om de vierde plaats.

Volgende week zaterdag maakt de verplaatsing naar Waals-Brabant voor een wedstrijd tegen AFC Tubize.

Supporters op post!