Na een schorsingsdag staan Timo Cauwenberg en Scott Bitsindou terug aan de aftrap in de plaats van Wesley Vanbelle en Laurens Vermijl.

De eerste opwinding in de partij komt er na een studieronde van een kwartier als Timo Cauwenberg de bal in de voeten van Hirst speelt en deze alleen op Gaëtan Coucke opduikt. Gelukkig maken de Lommelse doelman en Scott Bitsindou de poging onschadelijk. In de herneming schiet Maertens naast het bezoekende doel.

OHL komt net voor het half uur op voorsprong via Kapustka: 1:0. Kapustka profiteert optimaal van balverlies van Robin Henkens aan de hoekschopvlag. Gaëtan Coucke heeft geen verhaal tegen het schot van de Leuvenaar.Het antwoord van Lommel SK komt er na een hoekschop van Robin Henkens waarbij Sebastiaan Brebels de bal hard naar doel trap en thuisdoelman Gillekens met de voet redt.

De Lommelse gelijkmaker valt net voor rust, nadat een vrije trap van Glenn Claes voorbij alles en iedereen gaat en eindigt in de linkerbenedenhoek. Na een eerste helft waarin de thuisploeg iets dominanter voor de dag kwam, wordt er gerust met 1:1.

In de tweede helft blijft OHL het initiatief nemen, zo komt Gaëtan Coucke goed tussen op een schot van Hirst en de rebound van Kapustka. De Leuvense dominantie draagt in de 67e minuut vrucht, nadat eerst Glenn Neven een bal van de doellijn wegwerkt is er Dequevy die de 2:1 tegen de netten prikt. Twee minuten later staat het al 3:1 na een vluchtschot van Duplus.

In de resterende 20 minuten kan Lommel geen vuist meer maken tegen een OHL dat het gebeuren in de tweede helft domineerde. De snelle opeenvolging van de Leuvense treffers gaf de bezoekers de doodsteek na de rust.

Dinsdagavond is er de tweede confrontatie met OHL, dan wordt immers de uitgestelde partij tegen de Leuvenaars uit de eerste periode ingehaald. Lommelse supporters die gisteren de wedstrijd bijwoonden hebben hiervoor al een gratis ticket gekregen van de thuisploeg.

Supporters op post !