De voorbije weken voetbalden we beter dan vandaag en verdienden we ook meer punten. Vandaag was het allemaal een beetje minder en krijgen we de drie punten wel. Tubeke had het betere van het spel in de eerste helft en wij hadden het moeilijk om in ons spel te komen. De tweede helft was lichtjes beter, maar je creëert niet veel kanszn en geeft er toch wel wat weg. In zo een wedstrijd hangt het echter af van details en wat geluk. En het geluk was vandaag aan onze kant.

Het mag ook eens meezitten, want zoals vorige week op KV Mechelen word je onterecht een punt ontnomen en vandaag was een gelijkspel een correctere weergave. We hebben nog nergens echt punten gestolen, dus we gaan er vandaag niet over jammeren dat we de drie punten nemen ook al was een gelijkspel een juistere weergave.

Op het einde van de wedstrijd komen we wee keer goed weg. Ik schat een moeilijk verwerkbare bal slecht in en met spits Henry in mijn rug kan ik hem niet met de voet wegwerken. De bal schampt mijn hoofd en gaat gelukkig niet in doel. Het zou rot zijn geweest als de bal er zo zou in gegaan zijn. Verder was er nog die bal op de paal.

Hoe moeilijk was het voor jou om in de ploeg te komen?

Ik ga niet liegen dat het heel moeilijk is geweest. Ik heb sinds nieuwjaar bij Cercle Brugge amper wedstrijden gespeeld. Ik heb de voorbereiding deels kunnen meedoen bij Cercle Brugge, maar ook een groot deel gemist door blessure. Toen ben ik naar een ploeg (hier dus) gegaan die goed draait en het tot nu toe altijd goed heeft gedaan. Dat is dan niet evident om in de ploeg te komen.

Volgende week spelen we twee keer tegen OH Leuven (01/12 en 04/12), hoe zie jij dat voor je?

Het is een beetje jammer dat die wedstrijd afgelast was, want toen we daar moesten gaan spelen zat OHL niet echt in een goede periode. Ondertussen hebben ze zich herpakt na een 6 op 6. Daarom was het belangrijk dat we vandaag tegen Tubeke wonnen en dat we met drie punten in de zak naar daar kunnen gaan. We gaan die wedstrijden aanpakken als elke andere wedstrijd en we zien wel wat er komt.

Hoe beleef jij nu de competitie met de zaak "Propere Handen" in het achterhoofd?

Het zit misschien wel in het achterhoofd, maar uiteindelijk zijn we er machteloos in. We zullen moeten afwachten en kijken wat er gebeurd. Ik zou het wel jammer vinden als een team als KV Mechelen er gestrafd voor zou worden. Ik ben zelf ook van Mechelen en ik heb in mijn jeugd ook altijd bij KV Mechelen gespeeld. Die club ligt me nog wel nauw aan het hart. Er zijn nieuwe ontwikkelingen in de zaak met makelaar Veljkovic die gaat praten en ben ik benieuwd wat er van gaat komen. Op zich speelt het niet allemaal mee bij ons, want we kijken naar onszelf.

Als KV Mechelen niet gestraft wordt, zijn we dan verlost van Tubeke na dit seizoen?

Dat is een beetje vroeg om daar al een uitspraak over te doen, want we zijn nog maar in het begin van de tweede ronde. Ik denk dat de komende twee maanden belangrijk gaan zijn en dan kunnen we eventueel spreken over een gat tussen Lommel en Tubeke. Met deze bizarre competitieformule weet je maar nooit wat er gebeurd. Zelfs met een 1 op 12 kan je snel weer zakken en op een plaats komen waarbij je denkt van "we moeten beginnen op te passen".

Dankjewel en nog veel succes, Wesley!