Ten opzichte van de wedstrijd van 2 weken geleden tegen Roeselare kwamen Glenn Claes en Thomas Azevedo aan de aftrap ten koste van Sebastiaan Brebels en Laurens Vermijl. Paulussen, Berben, Cerigioni en Regales waren er om diverse redenen niet bij.

Na een lange studieronde zorgde Tubeke voor de eerste echte dreiging. Traoré kapte zijn belager uit en trapte een halve meter naast het doel van Coucke. Enkele minuten later kwam thuisspeler Touré goed weg met geel voor een aanslag op Azevedo, die er gelukkig met de schrik vrij kwam.

Op het half uur nam Lommel de wedstrijd plots helemaal in handen. Azevedo zag zijn gekraakt schot naast het doel van Defourny belanden, die even later een voorzet van Cauwenberg wegbokste voor de aanstormende Miramar Rocha.

De grootste kans van de eerste helft was voor Valcke. Zijn vluchtschot werd weggebokst door Defourny, die in de fase hierna op de doellijn een afgeweken schot van Azevedo keerde.

Na de pauze gingen onze jongens gewoon verder op hun elan. Valcke en Miramar Rocha boksten een prachtige counteraanval in elkaar, die op knap aangeven van de Portugees perfect door snelle Sam werd afgerond: 0-1.

De reactie van Tubeke kwam er een tiental minuten later, maar Coucke redde zonder al te veel problemen.

Lommel werd langzaam maar zeker achteruit geduwd door de thuisploeg, maar meer dan enkele hete standjes in het strafschopgebied leverde dit niet op.

In blessuretijd zette de pas ingevallen Brebels zich goed door op de achterlijn en bood Miramar Rocha zijn tiende competitiegoal van het seizoen aan: 0-2.

Een volwassen Lommel SK boekte zo een verdiende overwinning in het Stade Leburton. Op zondag 28 oktober ontvangt groen-wit in eigen huis de buren van KVC Westerlo. Supporters op post!