Op de vorige speeldag wonnen de West-Vlamingen met 2:1 van AFC Tubize. Door deze overwinning heeft KSV Roeselare evenveel punten als Lommel SK, 12, maar staan ze omwille van een beter doelsaldo op de vierde plaats.

In de heenwedstrijd op Schiervelde behaalde Lommel SK een 2:2 gelijkspel dankzij 2 doelpunten van Leonardo Miramar Rocha. Ook werd de onfortuinlijke Scott Bitsindou er na een half uur met twee gele kaarten uitgesloten.

Scheidsrechter zaterdag wordt de 41-jarige Ben Messotten, een habitué in de Proximus League. De Limburger floot al 41x op het tweede niveau van België en botste daarbij al het vaakst op Roeselare. Van de negen duels die de West-Vlamingen speelden met Mesotten als ref, werd er slechts één verloren. Vijf keer eindigde de match op een gelijkspel. Lommel kwam haar provinciegenoot nog maar 3x tegen. Dat resulteerde in twee zeges en een nederlaag.

Selectie bij Lommel SK:

Trainer Tom Van Imschoot kiest uit volgende namen:

Jamal Aabbou, Thomas Azevedo, Scott Bitsindou, Sebastiaan Brebels, Timo Cauwenberg, Glenn Claes, Gaëtan Coucke, Glenn Daniëls, Sebastaan De Wilde, Soufiane El Banouhi, Jentl Gaethofs, Robin Henkens, Stan Kolen, Leonardo Miramar Rocha, Romero Regales, Ben Santermans, Sam Valcke, Wesley Vanbelle en Laurens Vermijl

Out: Alessandro Cerigioni en Geert Berben