Historiek

KRC Genk ontstond in 1988 na een fusie tussen KFC Winterslag en Thor Waterschei. Nadat aanvankelijk de fusie geen succesverhaal was, ging het na een tweede promotie naar de toenmalige eerste klasse in 1996 in stijgende lijn voor de Genkenaren.

Zo heeft KRC Genk als enige Limburgse club de Belgische landstitel veroverd. Ze mochten zich al drie keer de sterkste ploeg van België noemen, respectievelijk in 1999, 2002 en 2011.

Daarnaast hebben ze ook een sterk bekerverleden, zo wonnen de Midden-Limburgers in het verleden al vier keer de Beker van België in 1998, 2000, 2009 en 2013.

Mooie herinneringen zijn er voor menig Lommel-supporter aan de halve finale voor de beker in 2001, toen in een dubbele confrontatie het ter ziele gegane KFC Lommelse SK de bekerfinale afdwong tegen de Genkenaren.

Het huidige seizoen

Door menig voetbalanalist wordt KRC Genk bestempeld als de best voetballende ploeg in de Jupiler Pro League. Tijdens hun laatste wedstrijd wonnen ze met 2:5 van Cercle Brugge, waarbij de ooit in Lommel spelende Leandro Trossard een hattrick scoorde. Ook zijn ze na deze uitzege al 19 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen.

Daarnaast zijn ze ook de enige Belgische club die tot dusver kon winnen in de groepsfase van de Europa League dit seizoen, zo werd de Zweedse landskampioen Malmoe verslagen met 2:0.

Bekende namen en coach

De bekendste naam voor tal van Lommel-supporters is ongetwijfeld die van Leandro Trossard. De Rode Duivel speelde immers twee keer op uitleenbasis in Noord-Limburg. Ook werd de Maaslander in het seizoen 2014-2015 door de supporters beloond met de Lommelse Gouden Schoen als beste speler.

Philippe Clement is sinds december 2017 hoofdcoach bij KRC Genk, hij volgde er de Nederlander Albert Stuivenberg op. In de beker ontmoette de Antwerpenaar Lommel al als tegenstander vorig seizoen toen hij nog trainer was bij Waasland-Beveren. De coach trok, met zijn toenmalige werkgever, aan het langste eind met een 1:2 overwinning.

Faits divers

Met Zinho Gano loopt er nog een speler rond bij KRC Genk met een Lommels verleden. In het seizoen 2013-2014 speelde hij een seizoen op uitleenbasis in Noord-Limburg en kwam hij tot 11 doelpunten in 25 officiële wedstrijden.

Selectie bij Lommel SK:

In afwachting van bekendmaking door trainer Tom Van Imschoot