Voor het duel tussen de nummers 2 en 3 in de rangschikking kon trainer Tom Van Imschoot geen beroep doen op kersvers vader Thomas Azevedo en de met een verrekking geplaagde Glenn Claes. Laurens Vermijl startte hierdoor op de linkerflank, terwijl er voor de teruggekeerde Romero Regales een stekje voorzien was op de invallersbank. Een tactische wijziging was er ook door de terugkeer van Ben Santermans uit blessure, ten nadele van Sebastiaan De Wilde.

Al na acht minuten komen de groenwitten, voor de gelegenheid in de tweede gele uitrusting, op voorsprong nadat een knappe doorsteekbal van Robin Henkens de thuisdefensie ontwricht en door Laurens Vermijl voorbij doelman Vanhamel in doel wordt geprikt, 0:1.

Daarna probeert de thuisploeg de bakens te verzetten, maar dan wat steriel combinatievoetbal en een handjevol hoekschoppen komen de “Ratten” niet.

Integendeel het is zelfs Lommel SK dat nog enkele keren gevaarlijk de neus aan het venster steekt, zo strandt o.a. een kopbal van Leonardo Miramar Rocha op de dwarsligger.

In de tweede helft heeft de Portugees Braziliaanse topschutter meer succes als hij een hoge voorzet vanop de rechterflank met het hoofd in doel knikt, 0:2 net voor het uur. Vanaf dan dicteert Lommel het gebeuren en na een vrije trap van Robin Henkens kopt Vancamp in eigen doel, 0:3.

Het eerreddend doelpunt van Vanzeir voor de thuisploeg bracht daarna geen zoden meer aan de dijk voor de “Mannekes”.

Dit alles resulteerde in een verdiende 1:3 overwinning tegen KFCO Beerschot Wilrijk, vergeten was meteen de zware 4:1 nederlaag van vorige week tegen KVC Westerlo en kon er door de meegereisde supporters een vreugdevol tripje richting Noord-Limburg gemaakt worden.

Volgende zaterdag speelt Lommel SK op de achtste speeldag thuis tegen KV Mechelen.

Supporters op post!