Historiek

In 2013 werd het failliete Beerschot AC (voorheen Germinal Beerschot) geïntegreerd in het al bestaande KFCO Wilrijk. Na vier opeenvolgende promoties, een unicum in de Belgische voetbalgeschiedenis, treden de “Ratten” sinds vorig seizoen aan in de Proximus League.

Vorig seizoen won het de eerste periodetitel, maar in de onderlinge confrontaties voor promotie tegen Cercle Brugge dolf de Antwerpse club het onderspit.

Het huidige seizoen

Net als Lommel SK telt KFCO Beerschot Wilrijk negen punten na zes speeldagen. Verloren werd er enkel op de vijfde speeldag met 2:1 van KSV Roeselare. Op de vorige speeldag wonnen de manschappen van Stijn Vreven met 1:0 van die andere promotiekandidaat KV Mechelen.

In de Croky Cup won het met 0:2 bij ASV Geel en speelt het in de volgende ronde van de beker een heruitgave van het promotieduel van vorig seizoen tegen Cercle Brugge.

Bekende namen en coach

In de spelerskern van KFCO Beerschot Wilrijk vinden we enkele bekende namen terug zoals doelman Mike Vanhamel, verdediger Joren Dom, middenvelders Tom Van Hyfte en Mohamed Messoudi en aanvaller Erwin Hoffer (voormalig Oostenrijks international).

Voor menig Lommel-supporter is het onnodig om de huidige coach van de “Ratten” voor te stellen. Met Stijn Vreven staat er op het Kiel immers iemand aan het roer die ook een succesrijk Lommels verleden heeft. Na latere omzwervingen bij Waasland-Beveren en NAC Breda, moet de opvolger van Marc Brys, trachten de promotie naar de Jupiler Pro League af te dwingen.

Faits divers

Met Loris Brogno en Alexander Maes telt de huidige spelerskern van KFCO Beerschot Wilrijk twee spelers die in het verleden ook actief waren in de groenwitte kleuren.

Aanvaller Loris Brogno werd in het seizoen 2013-2014 gehuurd van OH Leuven en speelde destijds 32 officiële wedstrijden voor Lommel United met 7 doelpunten als resultaat. Daarna trok de Henegouwer naar RAEC Mons en Sparta Rotterdam.

De passage van middenvelder Alexander Maes bleef beperkt tot een half seizoen in 2012-2013 waarin hij 9 keer een Lommels shirt aantrok.

Selectie bij Lommel SK:

Vrijdagvoormiddag nam trainer Tom Van Imschoot volgende 20 namen op in zijn selectie:

Jamal Aabbou, Thomas Azevedo, Scott Bitsindou, Sebastiaan Brebels, Timo Cauwenberg, Alessandro Cerigioni, Glenn Claes, Gaëtan Coucke, Glenn Daniëls, Sebastiaan De Wilde, Soufiane El Banouhi, Jentl Gaethofs, Robin Henkens, Stan Kolen, Leonardo Miramar Rocha, Glenn Neven, Ben Santermans, Sam Valcke, Wesley Vanbelle en Laurens Vermijl