Hoe heb jij de wedstrijd tegen KVC Westerlo beleefd?

De nederlaag komt aan, want we zijn het niet meer gewoon om te verliezen. Je zit al maanden in de winning mood en dan komt deze 4:1 hard aan. De jongens hebben wel afgedwongen dat dit een topper was voor de leidersplaats en het is voor ons een hele zure namiddag geworden.

We komen na drie minuten als achter, wat gebeurde er?

Ik denk dat we daar de mogelijkheid hebben om de bal weg te trappen en dat gebeurde niet omdat we daar de voetballende optie willen kiezen. Dat was niet de goede keuze op dat moment en dan kom je tegen dit Westerlo achter. Al de ideeën die je hebt, mag je dan al in de prullenbak gooien.

Op het moment dat we wat herstellen krijgen we de 2:0 binnen en dat was een mokerslag die hard aankwam. We hebben vandaag geen goede wedstrijd gespeeld. Heel veel slordig balverlies, verkeerde keuzes in onze passing en het was onze dag niet op het gebied van balbezit. Door het scoreverloop moet je dan ook uit je organisatie stappen en dan loop je achter de feiten aan.


Thomas Azevedo en Sam Valcke zaten niet goed in de wedstrijd, wat is je gedacht daar over?

Het kan niet elke week feest zijn natuurlijk en daar werd ook intensief op gespeeld. Het was te merken dat er scouting is gebeurd op de jongens in vorm en dat proberen wij zelf ook te doen om bepaalde punten van een team te neutraliseren.

Leonardo Miramar Rocha maakte de 4:1, is er dan geloof dat er nog iets mogelijk is?

Het doelpunt kwam uit de lucht vallen en dan krijgen we nog één of twee kansen op de 4:2 en dan staat er nog twintig minuten op het borden. Dan weet je nooit als die er binnengaan, maar dat is niet het geval. Op het moment dat die ballen niet binnengaan, dan weet je dat het moeilijk zal worden.

Deze week werd Romero Regales binnengehaald, mogen we hem snel op het wedstrijdblad verwachten?

Als je de geschiedenis van Romero kent dan weet je dat hij anderhalf jaar buiten strijd is geweest. Hij is al een tijdje met de beloften aan het meetrainen en hij beseft zelf ook nog dat er nog werk aan de winkel is op het gebied van conditie. Het is aan ons om hem stelselmatig te brengen en dat is moeilijk om daar een bepaalde termijn op te plakken. Het is wel een type dat ons kan helpen als er iets met Leonardo Miramar Rocha gebeurd.

Volgende week staat het Beerschot Wilrijk van ex-trainer Stijn Vreven op het programma, hoe gaat die voorbereiding zijn?

Beerschot Wilrijk is sowieso al een moeilijke verplaatsing. Het draait daar niet altijd 100% en in elke wedstrijden liggen er mogelijkheden. Alles ligt in deze competitie zo dicht bij elkaar en het zal van details afhangen. Het verschil in kwaliteit is niet zo groot, maar goed als je zoals vandaag al na drie minuten achterkomt dan zijn die details heel belangrijk.

Dus je denk dat een “KV Mecheltje” er wel in kan zitten tegen Beerschot-Wilrijk?

Als dat niet het geval was dan moeten we niet gaan. Je gaat elke wedstrijd aanvangen met een bepaald plan om punten te gaan halen en we zien wel hoe dat het loopt volgende zaterdag.