Tom Van Imschoot wijzigt voor de partiij Oud-Heverlee Leuven noodgedwongen zijn elftal op twee plaatsen. Zo vervangt Sebastiaan De Wilde de geblesseerde Ben Santermans centraal in de verdediging en zo komt Glenn Claes in de basis voor de geschorste Scott Bitsindou op het middenveld.

Het eerste gevaar van de wedstrijk komt van Sebastiaan Brebels,, een pegel van de middenvelder wordt door de Leuvense doelman Thamsatchanan uit zijn doel geslagen. Bij de daaropvolgende hoekschop wordt een schot van Glenn Claes door een Leuvense voet wederom in corner verwerkt. Daarna trapt Sam Valcke, na een snelle run van Thomas Azevedo, de bal over doel.

De bezoekers komen echter na 24 minuten op voorsprong als Kheli een voorzet van Daeseleire voorbij Gaëtan Coucke kopt, 0:1.

Een Lommelse reactie komt er als Sam Valcke zich goed doorzet. Hij merkt de opkomende Glenn Claes niet op en gaat zelf zijn kans. Helaas eindigt zijn schot in de armen van de Leuvense goalie. Ondanks de achterstand blijft Lommel SK het merendeel van het spel opeisen.

Net voor rust krijgen Miramar Rocha en Glenn Claes nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst probeert Miramar Rocha het met een afstandsschot, maar de Leuvense doelman gaat goed plat. Daarna schiet Glenn Claes schiet recht op het Leuvense sluitstuk.

Na de koffie zien we hetzelfde speelbeeld, de thuisploeg zet OHL onder druk, maar het doelpunt blijft uit. Een trap van Robin Henkens van net buiten de rechthoek zoeft naast de kooi van Thamsatchanan. Daarna volgt een trap van Timo Cauwenberg net naast doel.

Uiteindelijk komt de gelijkmaker na 67 minuten als Miramar Rocha foutief gestuit wordt in de zestien en een strafschop krijgt. De Lommelse spits neemt zelf de elfmeter en brengt de bordjes in evenwicht, 1:1.

In de slotminuten heeft Glenn Claes, na voorbereidend werk van Soufian El Banouhi, nog de kans op de winning-goal maar Thamsatchanan houdt OHL recht.

Volgende week zondag speelt Lommel SK in een Kempisch burentreffen tegen KVC Westerlo.

Supporters op post !