Voor de derde wedstrijd tegen het grote KV Mechelen wijzigt Tom Van Imschoot zijn ploeg op geen enkele plaats. Dit is een speciale wedstrijd voor Robin Henkens en Glenn Claes, tegen hun ex-ploeg. Zowel KV Mechelen als Lommel SK speelden vorige week 2:2 gelijk repectievelijk tegen Roeselare en Tubeke.

KV Mechelen is de betere ploeg in het eerste kwartier van de wedstrijd, maar tot scoren komen ze niet. Lommel heeft dreigt twee keer, maar Malinwa is er het dichtst bij geweest via een schot over van Kaya en een kopbal naast van De Witte.

Het is vooral verdedigen voor Lommel en dat doen ze met verve. Een keer dreigen is moeilijk, maar Valcke kan zich voorbij Mera wringen en goed voorzetten. Bagayoko werkt in hoekschop voor de aanstormende Azevedo kan binnentikken.

Bij de rust staat het 0:0. Echt indrukwekkend speelt KV Mechelen niet en Lommel voetbalt bij momenten goed mee. Valcke en Azevedo proberen aan te vallen en Miramar Rocha te bereiken, maar dat lukt alsvorens nog niet zo goed. KV Mechelen van zijn kant heeft wel veel balbezit, maar veel dreiging vind je in hun spel ook niet. Dus de 0:0 is logisch te verklaren.

Malinwa blijft de bal domineren en Lommel moet vooral verdedigen. Kansen zijn er niet voor echt voor de Maneblussers. Valcke probeert er wel goed uit te komen, maar hij kan zijn schot niet kadreren. Mechelen is er dichtbij op een voorzet van Storm, maar Coucke redt.. Het is vooral bibberen en beven tegen de titelfavoriet, maar alvorens gelukkig nog niet barsten.

Lommel komt net op het uur voor. Een sterke Valcke zet Castro aan het werk en zijn schot komt bij Brebels die de bal wel voorbij Castro en de Mechelse verdediging krijgt: 0:1. Met nog dertig minuten spelen is het een zaak van stand te houden.

Mechelen komt stilletjes beter opzetten, maar Coucke houdt Lommel recht. Daarna komt de thuisploeg met tien spelers te staan. Brebels breekt door en De Witte maakt een tackle langs achter. De scheidsrechter twijfelt niet en geeft De Witte meteen rood. Kunnen onze jongens standhouden tegen tien Maneblussers?

Uiteindelijk moet Coucke zich toch gewonnen geven. Na heel wat geharrewar kan Cornet de stand in evenwicht brengen: 1:1. Toch komt er een gouden overwinning in de slotfase wanneer Miramar Rocha de 1:2 binnentikt in de laatste minuut van de blessuretijd.

Volgend weekend speelt Lommel SK voor de Croky Cup tegen KSK Lierse Kempenzonen. Supporters op post.