Het was een desastreus seizoen voor zowel KV Mechelen als Lommel SK. Beide clubs gingen in vereffening. De laatste thuiswedstrijd van LSK (15 maart 2003) werd gespeeld tegen KV en beide supportersgroepen liepen dan ook hand in hand door de straten van Lommel. Na de wedstrijd volgde nog een luide en gezamelijke 'You’ll never walk alone'! Mijn grootste kippenvelmoment uit de LSK-geschiedenis.

Terug naar het huidige seizoen. KV Mechelen is net gedegradeerd uit 1A en is de grote topfavoriet voor het kampioenschap. Met een uitwedstrijd op het veld van de 'kakkers' in Mechelen staan de mannen van trainer Tom Van Imschoot voor een lastige klus. Met de vier op zes in de seizoensopeners, heeft Lommel SK de punten gehaald waarop gerekend werd. Punten halen tegen de ontegensprekelijke favoriet van de Proximus League wordt een moeilijke klus.

Toch lijkt KV Mechelen niet onoverwinnelijk als je naar de uitslagen van de voorbije twee speeldagen kijkt. Met twee op zes heeft KV onder de verwachting gepresteerd. Met namen als Bram Castro, Seth De Witte, Igor De Camargo, Rob Schoofs en Mathieu Cornet heeft KVM heel wat voetballend vermogen in de rangen. Reken daarbij dat ze een trainer aan boord hebben die het reilen en zeilen van 1B door en door kent (Dennis Van Wijk) dan kan je niet anders dan er van uit gaan dat Lommel SK als underdog aan de wedstrijd zal beginnen.

Lommel SK heeft ondertussen ook aangetoond dat er best wel wat voetballend vermogen in het team schuilt. Snelle spelers als Cergioni en Azevedo, targetmannen als Rocha en spelverdelers als Henkens (ex-KVM) kunnen tegen Mechelen het verschil maken. Het wordt belangrijk om vanuit een goede organisatie te kunnen spelen en Mechelen op het juiste moment pijn te kunnen doen. Naast Henkens heeft Lommel met Glenn Claes nog een tweede ex-Mechelen speler in de rangen.

Hopelijk brengt de groen-witte garde één of meer punten mee richting Lommel en kunnen onze groen-witte supporters tevreden huiswaarts keren.