Voor de tweede competitiewedstrijd komt AFC Tubeke op bezoek. Voor deze wedstrijd wijzigt Tom Van Imschoot zijn ploeg op geen enkele plaats met het gedacht "Never change a winning team". Nieuwbakken aanwinst Wesley Vanbelle neemt plaats op de bank. Vorige week hebben we met 1:0 gewonnen tegen Union en Tubeke heeft Beerschot-Wilrijk op een 3:3 gehouden in eigen huis. Wat voor wedstrijd gaan op deze zomerse avond krijgen tussen twee ploegen die verondersteld worden om te knokken voor de degradatie?

Na een studieronde van 15 minuten komen de Waals-Branders sterk opzetten. Een slechte terugspeelbal van Henkens komt in de voeten van Henry, maar Coucke is attent en slaat de bal weg. De rebound wordt door Naah overgeschoten. Het Lommelse antwoord is een schot van Cauwenberg op de vuisten van Defourny.

Tubeke blijft komen en zijn het gevaarlijkst. Een schot van Vidémont wordt door Coucke in hoekschop geduwd. Lommel komt er op dit moment niet aan de pas en moet de bal vooral aan Tubeke laten. Dan toch eens Lommel. Rocha wordt alleen voor de doelman, maar kan de bal enkel naast doel leggen. Rocha blijft het proberen. Op het half uur schiet hij uit het niets recht op Defourny.

Tubeke komt net voor rust op voorsprong. Goudiaby mag vrij voorzetten naar de tweede paal. Daar klimt Henry hoger dan Cauwenberg en kopt de 1:0 voorbij Coucke. Het antwoord van Lommel is een schot over van Rocha.

Coucke moet zich meteen tonen in de tweede helft op een schot van Henry. Toch is het Lommel dat langszij komt na een fout van Defourny op Rocha. Neven neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet de 1:1 droog binnen. Lommel begint beter in de wedstrijd te komen. Rocha zet zich door en knalt tegen de kruising, de rebound wordt door hem overgekopt.

Een vrije trap van Henkens komt bij Rocha terecht, maar Defourny staat pal. De rebound van Neven wordt door de doelman gered op de lijn. Valcke krijgt de bal ook niet voorbij Defourny. De doelman staat pal.

Lommel is de betere ploeg na het doelpunt, maar het is Tubeke dat de leiding terug neemt. Henry wordt alleen voor Coucke gezet en hij faalt niet: 1:2.

In het slot komen onze jongens nog langszij via Henkens. Na heel wat geharrewar komt de bal bij Henkens en die twijfelt niet. De bal gaat via een Tubekese verdediger in doel: 2:2. Volgende week spelen we op het veld van KV Mechelen. Supporters op post !!!