Hoe heb jij de eerste wedstrijd beleefd als kersverse kapitein?
Ik denk dat we de eerste 25 tot 30 minuten heel goed starten en ik denk dat we dan de baas zijn. We creëren halve kansjes en dan komen we gelukkig op voorsprong via een stilstaande fase. Dan kunnen we de eerste helft rustig uitspelen.

In de tweede helft komt er een heel ander Union naar buiten en dan worden we volledig weggedrukt. Het was dan vooral standhouden en toen hebben we een blok gevormd. Onze keeper heeft ons ook rechtgehouden op beslissende momenten. Het is een mooie opsteker om zo te beginnen.

Hoe heb jij de voorbereiding naar deze wedstrijd beleefd?
De voorbereiding was iets moeilijk als je weet dat je 10 volwaardige A-kern spelers hebt. Het is dan ook moeilijk om direct niveau te brengen, mondjesmaat zijn er spelers met niveau bijgekomen. Vanaf de oefenwedstrijd tegen STVV stond er al iets op het veld en daar hebben we op verder gebouwd. Dat hebben we vandaag ook gezien denk ik.

Volgende week komt Tubeke op bezoek, hoe zie jij de rest van het seizoen evolueren voor Lommel?
We wisten dat de eerste twee wedstrijden superbelangrijk waren tegen misschien wel rechtstreekse tegenstanders en dan is het moeilijk om in te schatten hoe sterk elke ploeg is. Daarna moeten we naar KV Mechelen en gezien het verschil in kwaliteit wordt het moeilijk om daar punten te gaan halen. Dan is het kwestie dat je tegen de rechtstreekse concurrenten de punten pakt en te hopen dat je tegen de grote ploegen te stunten.

Heb jij voor dit seizoen wedstrijden aangeduid waarnaar je uitkijkt?
Nee, het is wel leuk om te voetballen op Beerschot-Wilrijk of KV Mechelen omdat er een leuk sfeer hangt rond die wedstrijden. Maar het zijn wel niet de wedstrijden die we moeten winnen. Wel in deze wedstrijden zoals vandaag moeten we de punten pakken en daar moeten we ons vooral op focussen.