Voor de seizoensopener tegen Union Saint-Gilloise kiest Tom Van Imschoot voor een zeer offensief blok. Nieuwkomers Coucke, El Banouhi, Rocha en Bitsindou starten in de basis. Deze eerste wedstrijd in de Proximus League is al zeer belangrijk voor onze jongens tegen een rechtstreekse concurrent voor de degradatie.

Het eerste gevaar van de wedstrijd komt er net voor de twintigste minuut. Santermans kopt een hoekschop van Henkens naast de kooi van Kristiansen. Voor de rest valt er alvorens nog weinig te beleven in het Soevereinstadion. Union is één keer gevaarlijk via Kis, maar zijn schot wordt gered door Coucke. Veel strijd en wilskracht is er aanwezig bij de beide ploegen, maar echt grote kansen hebben ze nog niet laten zien.

De thuisploeg komt vijf minuten voor rust op voorsprong. Een hoekschop van Henkens wordt door Valcke voorbij Kristiansen gebuffeld: 1:0. De voorsprong is welgekomen in deze partij die tot het doelpunt helemaal op slot zat.

Rusten doen we met een 1:0 voorsprong. De wedstrijd zat lange tijd op slot en dat resulteerde in veel gebikkel op het middenveld. Het 1:0 van Valcke kwam dan ook op het juiste moment vlak voor rust.

De eerste kans van de tweede helft is voor Niakate. De spits van Union draait zich vrij en schiet de bal richting het doel van Coucke, maar Coucke kan de bal naast laten hobbelen.

Niakate blijft de gevaarlijkste speler in de tweede helft. Net voor het uur wordt hij vrijgespeeld, maar hij krijgt de bal in twee keer niet voorbij een sterk keepende Coucke. Besuschkow probeert het ook van op een afstandje, maar zijn schot gaat naast. Moreno probeert het van dichtbij, maar Coucke geeft geen krimp.

Lommel probeert het vanop afstand via Rocha en Brebels, maar voorlopig blijft de tweede treffer uit. De tweede helft is voor Union, maar ook zij kunnen voorlopig niet scoren.

Union drukt in het slot van de wedstrijd, maar de pogingen van Pinto Borges en Niakate worden gered door Coucke. De Lommelse doelman zorgt zo mee voor de eerste zege van het nieuwe seizoen.

Volgende week zaterdag komt Tubeke op bezoek en dat is meteen een tweede opeenvolgende duel dat gewonnen moet worden. Supporters op post !!!