In het tussenseizoen bleef het redelijk lang stil maar met de komst van enkele nieuwe jongens (Claes, El Banouhi, Rocha, Coucke, Bitsindou) en enkele 'oude' rotten (Cergioni, Berben) heeft Lommel SK zich versterkt op zijn eigen wijze. Trainer Tom Van Imschoot liet gisteren ook nog optekenen in TVL dat er nog gekeken wordt naar enkele opportuniteiten.

Maar genoeg over onze favoriete groen-witte ploeg. Vanavond is het dan eindelijk zo ver. De nieuwe competitie opent met Lommel SK - Royale Union Saint-Gilles (of afgekort LSK-RUSG). Om 20u30 komen de Brusselaars met een vernieuwde ploeg naar de Gestelsedijk afgezakt in de hoop er drie punten mee te kunnen sprokkelen.

RUSG verhuist na twee jaar Koning Boudewijnstadion terug naar het vertrouwde en legendarisch Joseph Marienstadion. In dit stadion streed Lommel (toen nog KVSK United) nog voor de promotie naar tweede klasse...

Naast het nieuwe stadion, heeft RUSG een nieuwe (Engelse) investeerder die (hoe kan het ook anders) zo snel mogelijk naar 1A wil promoveren. Een droom die elke club toch nastreeft, niet? Om de promotie te bereiken moeten de Brusselaars het echter wel beter doen dan vorig seizoen toen de play-downs het hoogst haalbare bleek. Met een bijna volledig nieuwe kern van buitenlandse spelers, hopen ze in ieder geval een rustig seizoen te kunnen draaien.

In alle prognoses wordt gesteld dat de koninklijke een nobele onbekende is. Door de vele nieuwe spelers die de Belgische competitie niet kennen, is het de vraag of Sint-Gilles als een ploeg naar buiten zal komen.

Of Lommel voldoende gewapend is voor een nieuw verblijf in 1B zullen we vanvond nog niet kunnen zeggen maar ook wij hopen om een eerste driepunter thuis te kunnen houden en om het vuur terug in het Soevereinstadion te krijgen. Dit kan enkel lukken met de hulp van onze supporters en een gedreven spelersgroep.

De groep heeft in de voorbereiding enkele mooie resultaten bijeen gevoetbald en laten zien dat ze met de nodige discipline en inzet opnieuw mooi voetbal op de mat kunnen leggen. Lommel SK blijft zich zelf trouw en heeft opnieuw voor jong, belgisch talent gekozen en zal ook opnieuw kiezen voor mooi en verzorgd voetbal.

Hiervoor kan de trainer vanavond rekenen op zijn voltallige kern. Enkel Geert Berben ontbreekt.

Supporters, allen op post!