Trainer Tom Van Imschoot kon voor het burenduel in Tessenderlo geen beroep doen op Geert Berben, die donderdag aan de knie werd geopereerd. Bij de thuisploeg kwamen met Vanaken, Deferm, Brouwers en Oris maar liefst 4 spelers met een verleden bij onze club in actie.

Lommel nam meteen de wedstrijd in handen. Valcke trachtte doelman Brughmans te verschalken met een lobbal, maar deze stond pal. Even later was het toch raak toen Rocha in 2 tijden van dichtbij de bal tegen de netten jaagde: 0-1.

Onze jongens gingen verder op hun elan en stapelden de kansen op. Met name Brebels, Cauwenberg en Rocha waren er dichtbij. De gemiste kansen braken Lommel bijna zuur op toen Battista doelman Coucke onder vuur nam, maar die redde knap.

Op een goed uitgespeelde tegenaanval lanceerde Bitsindou de doorgebroken Rocha, die oog in oog met Brughmans de kalmte bewaarde en in de korte hoek afrondde: 0-2.

Vlak voor de pauze lukte Thes dan toch de aansluitingstreffer. Jeunen liet met een heerlijke omhaal Coucke kansloos: 1-2.

De tweede helft verliep heel wat meer gesloten dan de eerste. Lommel eiste de bal op en controleerde de wedstrijd. Onze jongens kwamen nog het dichtst bij een derde doelpunt, maar Lekens redde op een inzet van Azevedo en in een scrimmage werd de bal van de lijn gehaald.

Lommel won zo zijn laatste oefenwedstrijd en trekt met vertrouwen naar de competitie-opener van vrijdagavond tegen Union. Supporters op post!

Opstelling Lommel SK: Coucke - Cauwenberg, Santermans, Neven, El Banouhi (70' De Wilde) - Bitsindou, Brebels, Henkens (81' Claes) - Azevedo (81' Gaethofs), Valcke (81' Vermijl), Rocha (70' Cerigioni)

Doelpunten:
12' Rocha 0-1
37' Rocha 0-2
44' Jeunen 1-2