Lommel SK ontvangt kustploeg Knokke FC voor een rechtstreeks duel om de eerste plaats en een stap richting het kampioenschap. Trainer Van Imschoot wijzigt zijn ploeg op drie plaatsen: Iebe Swers (geschorst), Yassin Gueroui (geschorst) en Sam Valcke worden vervangen door Alexandre De Bruyn, Sebastiaan Brebels en Gilles Ruyssen.

Na een studieronde van twintig minuten dreigt Lommel voor het eerst. Henkens stuurt Cauwenberg op links de diepte in. Sula is goed gevolgd, maar kan de voorzet van Cauwenberg net niet binnen tikken.

Knokke komt een eerste keer piepen aan het venster na dertig minuten. Een voorzet van De Cuyper wordt door Ruyssen niet goed weggewerkt en komt in de voeten van Dhondt. Het schot van Dhondt wordt niet gekadreerd en gaat hoog over.

Lommel komt steeds dichter bij een doelpunt. Een hoekschop van Henkens komt bij Sula die uit de draai op Verlinden schiet, de rebound van Ruyssen gaat over doel. De Bruyn steekt de bal diep voor Vermijl, maar Verlinden houdt Knokke recht in deze wedstrijd.

Het zit onze jongens dan ook niet mee. Een goede aanval komt bij De Bruyn, maar hij geraakt niet voorbij een Knokkense verdediger. Zo gaan we rusten met een 0:0 tussenstand.

Knokke komt het best uit de kleedkamers. Een afvallende bal komt bij Dhondt en die trap de bal naar de linkerbovenhoek, maar Clepkens heeft een uitstekende tedding in huis op de voorsprong voor de West-Vlamingen te voorkomen. Lommel ondergaat momenteel het spel.

Lommel komt beter in het spel, maar scoren lukt alvorens nog niet. Een aanval over vele stationnetjes komt bij De Bruyn, maar hij vindt het gaatje niet. Azevedo vangt de bal op en schiet op doel. Verdediger Van De Water smijt zich in de baan van de bal en voorkomt de Lommelse voorsprong. Brebels krijgt de bal ook niet voorbij de Verlinden.

Lommel komt goed weg nadat eerst een strafschop voor Knokke niet gefloten wordt en dat Ruyssen goed tussenkomt op een diepe bal van Staelens. Staelens zelf komt dicht bij een doelpunt na een misrekening van Clepkens. Vandewalle probeert het van ver, maar Clepkens redt. Met nog negen minuten te spelen probeert invaller Gaethofs het van ver, maar zijn schot spat uiteen op de paal.

De Bruyn krijgt de bal ook niet voorbij Verlinden. De belegering van het West-Vlaamse fort komt aan een einde nadat Brinckman een Lommels doelpunt onterecht afkeurt voor buitenspel. Knokke zelf komt ook dicht bij doelpunt, maar Mputu mist.

Volgende week volgt de climax op het veld van Deinze en Knokke voor het kampioenschap. Supporters op post !!!