Voor deze partij zijn er twee wijzigingen in de basiself: Wouter Scheelen en Laurens Vermijl nemen de plaats in van Jentl Gaethofs en Sam Valcke.

In de eerste minuut zet Alexandre De Bruyn .voor van de rechterflank en Simon Vermeiren trapt de bal in één tijd over doel. Diezelfde Alexandre De Bruyn zet in de achtste minuut Wouter Scheelen alleen voor Dessel-goalie Kustermans, maar deze duwt de poging van de Lommelse kapitein in hoekschop. Op het halfuur wringt Lommel SK een volgende goede kans de nek om als Wouter Scheelen een inzenden vanop rechts van Sebastiaan Brebels over doel pegelt.

Voor het volgende gevaar is het wachten tot de 39e minuut als een afgeweken voorzet vanop de linkerflank van Laurens Vermijl door Wouter Scheelen naar doel wordt gekopt, Kustermans duwt echter in corner. Diezelfde Wouter Scheelen trapt in de 43e minuut een vrije trap naast het Desselse doel.

Een dominant Lommel SK verzuimt in de eerste helft de kansen af te maken en zo wordt er gerust met een 0:0 score.

Dessel zorgt voor doelgevaar in 47e minuut met een schot in de korte hoek van Baeten dat door Michaël Clepkens in hoekschop gewerkt wordt. In 53e minuut krijgt Lommel SK een strafschop nadat Din Sula foutief afgestopt wordt. De aanvaller neemt zelf de verantwoordelijkheid en opent de score. 2 minuten later schiet Alexandre De Bruyn over het thuisdoel na een voorzet van Timo Cauwenberg.

Na 58 minuten steekt de thuisploeg wederom de neus aan het venster, een schot van Yagan belandt via de vuisten van Michaël Clepkens bij de ingevallen Rosario die over het Lommelse doel trapt. De thuisaanhang schreeuwt op het uur moord en brand als Ben Santermans aan het truitje lijkt te gaan hangen van de doorgebroken Rosario, ref Deckers ziet er echter geen graten in.

In de 70e minuut loodst Yassin Gueroui Din Sula door de Desselse verdediging, maar deze besluit op Kustermans. In de herneming besluit ook de ingevallen Sam Valcke op de Desselse goalie. Daarna gaat in de 77e minuut een stiftertje van Alexandre De Bruyn over het thuisdoel. Een minuut later wandelt Alexandre De Bruyn door de thuisdefensie, maar zijn schot gaat via Kustermans in hoekschop.

In de 79e minuut valt de Desselse gelijkmaker uit de lucht als een kopbal van Haagen voorbij Michaël Clepkens in doel gaat, 1:1. Janssen maakt dan de 2:1 in de 84e minuut na een schot vanop de middenlijn dat over Michaël Clepkens in doel zoeft. Animo in de 88e minuut, als na handspel in Desselse zestien de bal niet op de stip gaat, maar bestraft wordt met een vrije trap. In de slotminuut voorkomt Michaël Clepkens de 3:1 op een doorbraak van Vansimpsen.

In de andere partij won R Knokke FC met 0:3 bij KMSK Deinze. De kustploeg komt met deze zege aan de leiding met 1 punt voorsprong op Lommel SK.