Voor de eerste wedstrijd van de eindronde voert trainer Tom Van Imschoot een aantal wijzigingen door t.o.v. De laatste competitiewedstrijd tegen K Berchem Sport 2004. Zo maken Glenn Daniëls, Yassin Gueroui en Simon Vermeiren plaats voor Michaël Clepkens, Robin Henkens en Din Sula. Zelf moet de Lommelse oefenmeester de wedstrijd vanuit de tribune aanschouwen omwille van schorsing.

Na 2 minuten verstuurt Wouter Scheelen een dieptepass naar Sam Valcke die de bal voor doel brengt, maar een attente thuisdoelman Verlinden voorkomt verder onheil. In de zesde minuut klemt diezelfde Verlinden een schot van de opgerukte Robin Henkens.

De thuisploeg komt op een 1:0 voorsprong in de tiende minuut als Staelens de bal eerst tegen de dwarsligger kopt na een hoekschop en in de rebound Vanraefelghem aan de tweede paal het leder tegen de netten werkt.

Na 18 minuten omspeelt Sam Valcke thuisdoelman Verlinden, maar de bal wordt net voor de doellijn weggewerkt door Vanraefelghem.

In de 22e minuut is Vanraefelghem de anti-held als hij een voorzet van Sam Valcke met de hand beroert in de zestien. De strafschop van Wouter Scheelen wordt uit de linkerbenedenhoek geslagen door Verlinden.

Volgend Lommels doelgevaar valt te noteren in de 35e minuut met een trap over het thuisdoel van Alexandre De Bruyn. Twee minuten later is thuisgoalie Verlinden bij de pinken op een gevaarlijke kopbal van Din Sula, na voorbereidend werk van Robin Henkens en Sam Valcke.

Ook de thuisploeg steekt de neus aan het venster in de 41e minuut als een voorzet van De Cuyper bij Savaete komt, maar Michaël Clapkens maakt het schot onschadelijk.

Net na de rust verdubbelt de thuisploeg haar voorsprong. Vandewalle haalt uit, maar de redding van Michaël Clepkens brengt de bal in de voeten van een attente De Cuyper die de 2:0 aantekent.

De 3:0 komt op het scorebord in de 55e minuut na een solo-actie van Vandewalle. Lommel ontsnapt aan de 4:0 in de 62e minuut als De Cuyper na een individuele actie in het zijnet schiet. Uitstel betekent geen afstel want in de 64e minuut valt de 4:0 via Staelens die een voorzet van de linkerflank binnen loopt.

In de 84e minuut zet Lommel enkel een schuchtere vrije trap van Sebastiaan Brebels tegenover, welke zonder moeite gepakt wordt door Verlinden.

Verdiende ruime thuiszege van R Knokke FC dat tot op 2 punten nadert in de rangschikking.