Voor de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen het Antwerpse Berchem Sport roteert trainer Tom Van Imschoot op vijf plaatsen. Zo moeten Timo Cauwenberg, Ben Santermans, Din Sula en Robin Henkens plaats nemen op de bank en krijgen Simon Vermeiren, Yassin Gueroui, Gilles Ruyssen en Giel Deferm (terugkerend uit schorsing) een basisplaats. In laatste instantie moet Van Imschoot een noodgedwongen wissel uitvoeren. Mika Clepkens heeft zijn voet omgeslagen bij de opwarming en hierdoor komt Glenn Daniels in het Lommelse doel.

Het eerste doelgevaar van de wedstrijd is voor Vermeiren. Een goede één-twee met Valcke komt terug bij de Lommelse spits en die schiet de bal hard recht op doelman Appels. Het eerste kwartier is vooral een studieronde voor de beide ploegen.

Na 25 minuten moet Daniels voor een eerste keer in actie komen op een strak schot van Saillart. De Antwerpse spits krijgt heel veel ruimte om aan te leggen. Het schot gaat richting rechterbovenhoek, maar Daniels is attent en haalt de bal uit de hoek.

Op het half uur zoekt Lommel nadrukkelijk de aanval. Eerst wordt Vermeiren weggestuurd die de bal teruglegt naar Valcke. De tweede Lommelse spits schiet op doel, maar zijn schot wordt gered door Appels. Het is weer Valcke die een tweede kans ook op Appels schiet.

Tien minuten voor rust mist Valcke een open kans. Hij glipt door de buitenspelval en komt alleen voor Appels, maar de Berchemse doelman staat pal en keert het gevaar. Scheelen probeert het vanuit de tweede lijn, maar hij krult de bal voorbij de verste paal.

Op slag van rust mist De Bruyn een dot van een kans. Een hoekschop van Scheelen belandt via Neven bij De Bruyn die voorlangs schiet, maar De Bruyn staat buitenspel.

Het eerste doelgevaar van de tweede helft is voor Scheelen. Een voorzet van Swers komt bij Scheelen terecht, maar diens schot wordt door een Berchemse verdediger uit doel gehouden. Nog in dezelfde actie kapt Gueroui zich vrij voor doel, maar zijn schot wordt doelman Appels uit doel geslagen. Appels houdt zijn ploeg recht. Nu redt hij een schot van Brebels.

Lommel lijkt het zichzelf aan te doen. Eerst mist Vermeiren een reuzekans alleen voor Appels, maar zijn schot gaat ver naast. Zowel Gueroui als Neven krijgen de bal ook niet voorbij Appels. Berchem krijgt ook een reuzekans via Carrez. Een voorzet van Hairemans komt bij Carrez die staalhard tegen de denklat schiet. Hier komen onze jongens goed weg.

Twintig minuten voor tijd schiet invaller Gaethofs de 1:0 voorbij een sterk keepende Appels. De bal komt na enkele stationnetjes bij Gaethofs en uit een moeilijke hoe schiet hij de bal langs twee Berchemse verdedigers en de doelman in het doel. De 1:0 is zeker niet onverdiend na de reeks kansen die ze hebben gekregen in de tweede helft. Op het einde van de wedstrijd zorgt De Bruyn voor de opluchting met een droge knal voorbij Appels: 2:0.

Lommel wint de laatste competitiewedstrijd tegen Berchem Sport met 2:0. Na een moelijke eerste helft en een tweede helft met een aantal goede kansen is het de thuisploeg die de drie punten op zak steekt na doelpunten van Gaethofs en De Bruyn. Volgende week zaterdag begint Lommel aan de playoffs aan de kust tegen FC Knokke. Supporters op post.