Voor de Limburgse derby tegen Patro Eisden Maasmechelen wijzigt Tom Van Imschoot zijn ploeg op drie plaatsen. Zo komen Simon Vermeiren, Alexandre De Bruyn en Sebastiaan Brebels in de ploeg voor Iebe Swers, Thomas Azevedo en Din Sula.

De eerste kans is voor kapitein Scheelen. Hij komt naar binnen en schiet de bal via de hand van de doelman over doel. De daaropvolgende hoekschop levert niets op. Een voorzet van Scheelen wordt door Henkens naast doel gelegd.

We zijn twaalf minuten ver en Ruyssen kopt de 1:0 op hoekschop van Scheelen. Vermeiren verdubbelt de voorsprong na een heerlijke volley op voorzet van Valcke: 2:0.

De wedstrijd is wat stilgevallen na de 2:0. Weinig kansen en veel balbezit voor onze jongens. Patro komt er twee keer goed uit. Eerst probeert Didden het van ver en moet Clepkens redding brengen. Daarna wordt Allegria weggestuurd, maar de Maasmechelse spits stuit op Clepkens.

Vlak voor rust wordt het 3:0. Valcke wordt door De Bruyn alleen voor Emanet gezet en deze kans moet je hem niet geven. Hij schiet dan ook de 3:0 overhoeks binnen.

In het begin van de tweede helft komt Lommel twee keer sterk opzetten. Eerst krijgt De Bruyn de bal niet voorbij de doelman en de verdedigers. Daarna schiet Vermeiren twee keer onbegrijpelijk naast. Toch wordt het 4:0 via Gaethofs. Een voorzet Valcke wordt binnengekopt door Gaethofs.

Lommel heeft al snel de zege veilig gesteld en dat resulteert in uitvoetballen tegen Patro. Grote kansen zijn er niet meer geweest en zo wint Lommel de Limburgse derby met 4:0. Volgende week trekken onze jongens naar het Oost-Vlaamse KSV Oudenaarde. Supporters op post !!!