Het mag gezegd, een derby is altijd speciaal. Al is de pikorde overduidelijk in het klassement, de jonge weelde van Patro Eisden zal haar Limburgs vel duur komen verkopen aan de Gestelsedijk.

Dat deed het ook in de heenwedstrijd, die u zich nog wel herinnerd. Na een matige eerste helft van LSK was de ruststand 1-1. Het bezoekersvak werd op dat moment lichtjes zenuwachtig maar in de tweede helft maakte de Noord-Limburgers duidelijk wat de ambities zijn voor dit seizoen, wat resulteerde in een vlotte overwinning.

Na deze wedstrijd bleef vooral LSK bovenin meedraaien, Patro van zijn kant raakt tot dusver niet weg uit de kelder van het klassement.

In het begin van deze week werd de huidige coach van Patro, Guido Brepoels, bedankt voor bewezen diensten door de club. De Maaslanders zullen aanstaande zaterdag dus onder leiding van een nieuw trainersduo aantreden nl. Aziz Rejdi en Lahcen Boutwaline.

Lommel SK zette het vierluik Chatelet-Patro-Oudenaarde-Berchem alvast goed in. In Henegouwen werd de eerste horde alvast perfect genomen zonder puntenverlies en zo gingen de drie punten mee de bus op richting Noord-Limburg.

Zo blijft de ongeslagen reeks verder duren en kunnen de Noord-Limburgers het slot positief tegemoet zien.

Trainer Tom Van Imschoot kiest uit volgende spelers voor de wedstrijd tegen Patro Eisden.

Thomas Azevedo, Sebastiaan Brebels, Timo Cauwenberg, Michaël Clepkens, Glenn Daniëls, Alexandre De Bruyn, Giel Deferm, Jarno De Smet, Jentl Gaethofs, Yassin Gueroui, Robin Henkens, Jeffrey Ket, Stan Kolen, Jordi Maus, Glenn Neven, Jordan Renson, Gilles Ruyssen, Ben Santermans, Wouter Scheelen, Din Sula, Iebe Swers (?), Sam Valcke, Simon Vermeiren en Laurens Vermijl

De wedstrijd start om 20u00 in het Soevereinstadion en staat onder de deskundige leiding van dhr. Vanboven, bijgestaan door dhr. Massa en Cannaerts