Voor deze lastige uitwedstrijd in Henegouwen wijzigt trainer Tom Van Imschoot zijn ploeg maar lieft op 3 (!) plekken. Zo komen Gueroui, Henkens en Valcke in de ploeg voor Brebels, De Bruyn en Santermans.

De eerste helft is zeer gesloten en veel gevaar wordt er dan ook niet gecreërd door de beide ploegen. Châtelet-Farciennes verdedigt, onder de nieuwe coach Alex Czerniatynski, goed in blok en houdt onze middenvelders in een houtgreep. De 0:0 ruststand is dan ook logisch te noemen.

De tweede helft is grotendeels van andere makelij. De tweede helft is nog maar drie minuten oud en onze jongens kijken tegen een 1:0 achterstand aan nadat Mazinga goed de diepte wordt ingestuurd. Mazinga blijft koelbloedig en legt de 1:0 voorbij Clepkens.

Groen-wit is niet van slag en probeert aan te vallen. De bal komt na een languitgesponnen aanval bij Sula en die brengt ons weer op gelijke hoogte: 1:1. Hierna valt de wedstrijd weer wat stil en worden er potige duels uitgevochten op het middenveld.

Dit is echter stilte voor de storm zo blijkt. Eerst redt Clepkens de meubelen voor Lommel. Zijn collega aan de overkant moet zich echter vier minuten voor tijd gewonnen geven nadat De Bruyn het winnende doelpunt (1:2) tegen de touwen schiet.

In het slot van de wedstrijd krijgt kapitein Castellana van Châtelet-Farciennes nog rood voor vechten tijdens de wedstrijd. Alles begon nadat zijn collega Lorenzon een zware tackle uitvoerde op Neven. De poppen gingen aan het dansen en onze trainer wordt de tribune ingestuurd en Castellana krijgt rood.

Het eerste luik van het vierluik (Châtelet-Patro-Oudenaarde-Berchem Sport) is winnend afgesloten en volgende week staat het volgende luik in het Soevereinstadion te wachten tegen provinciegenoot Patro Eisden Maasmechelen. Supporters op post voor de laatste rechte lijn richting de play-offs.