Op de afgelopen speeldag kregen de Henegouwers een oplawaai te verwerken op het veld van FC Knokke. Net daarvoor had de nieuwkomer hekkensluiter Patro Eisden met droge 3-0 cijfers huiswaarts gestuurd.

Als we het klassement van naderbij bekijken dan zien we dat Chàtelet op de voorlaatste plaats staat momenteel maar dat de kloof met de ploegen voor hen slechts een handvol punten zijn.

Het behoud is dus zeker nog een doel voor de Henegouwers en daarvoor liet het deze week niets aan het toeval over. Fréderic Stilmant, de trainer die Chàtelet liet promoveren, werd bedankt voor bewezen diensten en niemand minder dan ex-Rode Duivel Alex Czerniatynski nam de fakkel met veel bravoer over.

En of we een gemotiveerd Chàtelet-Farciennes te zien zullen krijgen zaterdagavond staat nu al vast. Herinner u zich de uitslag uit de heenwedstrijd waarbij de Henegouwers een punt kwamen halen aan de Gestelsedijk.

Voor Lommel SK begint met de verplaatsing naar Henegouwen het competitieslot. Het doel is om met een zo'n goed mogelijk gevoel te starten aan de eindronde in Mei.

De voorbije weken lieten de jongens van trainer Van Imschoot enkel een kleine uitschuiver optekenen op het veld van Seraing, verder bleef de ongeslagen status vlekkeloos overeind. Ook in Henegouwen zullen de Limburgers deze lijn willen verder trekken.

Trainer Tom Van Imschoot kiest uit volgende spelers voor de wedstrijd tegen Chatelet-Farciennes

Thomas Azevedo, Sebastiaan Brebels, Timo Cauwenberg, Michaël Clepkens, Glenn Daniëls, Alexandre De Bruyn, Giel Deferm, Jarno De Smet, Jentl Gaethofs, Yassin Gueroui, Robin Henkens, Jeffrey Ket, Stan Kolen, Jordi Maus, Glenn Neven, Jordan Renson, Gilles Ruyssen, Ben Santermans, Wouter Scheelen, Din Sula, Iebe Swers, Sam Valcke, Simon Vermeiren en Laurens Vermijl

De wedstrijd in Henegouwen start om 20u00 en zal onder de deskundige leiding staan van dhr. Boeur, bijgestaan door dhr. Lobet en dhr. Van Wymeersch