Vanavond speelt Lommel een streekderby tegen ASV Geel. Din Sula en Gilles Ruyssen keren terug uit schorsing. Hierdoor nemen Simon Vermeiren en Yassin Gueroui plaats op de bank. Bij Geel komen we oude bekende Sam Vanaken tegen.

Het eerste doelgevaar komt op naam van De Bruyn. De Bruyn zet een dubbelpas op en schiet dan vanop 13 meter naar doel. Doelman Mantel redt met een kattespong. Het doelpunt blijft niet lang uit, want Neven staat helemaal vrij in het strafschopgebied en trapt de 1:0 via de paal in doel.

Net na het half uur mist Azevedo de 2:0. De Bruyn zet Azevedo alleen voor doel, maar doelman Mantel maakt zich goed breed en Azevedo mist. De daaropvolgende hoekschop wordt van de lijn gehaald.

Geel neemt stilletjes aan het commando over van de thuisploeg. Reuten probeert het van ver en het schot gaat nog niet eens zo gek ver naast doel. Het Lommelse antwoord strandt via Sula op doelman Mantel.

Het eerste doelgevaar in de tweede helft is voor Scheelen. Een afvallende bal komt bij de kapitein en die trapt de bal tegen de buitenkant van de paal. Sula komt net te laat om de rebound binnen te tikken. Een schot van Brebels belandt net naast het Geelse doel.

Azevedo blijft het proberen. De Lommelse winger dribbelt zich naar het strafschopgebied en drukt af. Maar zijn schot schampt de bovenkant van de deklat. Neven trekt mee ten strijde en levert een goede voorzet af voor Vermeiren, maar de Lommelse spits heeft zijn vizier slecht afgericht en mikt over.

Strijder Neven trekt weer mee naar voren en forceert een hoekschop. De hoekschop blijft in het strafschopgebied hangen en Neven schiet de 2:0 tegen de touwen. Het Geelse antwoord is een schot over van Hoefnagels. Vermeiren blijft het proberen. Een voorzet van Scheelen wordt door Vermeiren op de doelman gemikt.

Na de 2:0 is het vooral het uitspelen voor Lommel. Geel probeert nog wel, maar de onmondigheid van de Zotten is zeer merkbaar en dus de overwinning van Lommel is snel veilig gesteld. De volgende wedstrijd is op 7 april in Chatêlet-Farciennes. Supporters op post.