Trainer Tom Van Imschoot voerde ten opzichte van de wedstrijd in Seraing 4 wijzigingen door in zijn basiselftal. De geschorsten Ruyssen en Sula werden vervangen door Santermans en Vermeiren. Deferm kreeg de voorkeur op Cauwenberg. Swers nam zijn plaats als rechtsachter in ten koste van de licht geblesseerde Henkens.

Bij de thuisploeg herkenden we met Olivier Schops, Geert Berben en Jarno Molenberghs 3 ex-Lommelspelers in de basis.

Op het kunstgrasveld van Oosterzonen ging Lommel flitsend van start. Dit leverde al snel een doelpunt op toen Vermeiren een vrije trap van Scheelen over de uitgelopen thuisdoelman binnen kopte: 0-1.

Lommel trachtte de wedstrijd al snel in een beslissende plooi te leggen en zorgde tijdens de eerste 10 minuten nog 2 keer voor dreiging. Aan de overkant was het plots opschrikken toen een afstandschot van de thuisploeg op de paal uiteen spatte.

Opschrikken deden de aanwezige toeschouwers ook toen de stadionverlichting het plots begaf. Na een kwartier duisternis kon de wedstrijd gelukkig hervat worden.

Onze jongens bleven de dominante ploeg, totdat de ref na een onschuldig contact de thuisploeg plots een strafschop cadeau deed. Molenberghs had geen genade met zijn ex-ploegmaats en trapte de 1-1 ijskoud binnen.

Lommel reageerde via een vrije trap van Brebels, die door Jaa werd weggebokst. Ook claimden de bezoekers tevergeefs een strafschop na een verdachte scrimmage in het zestienmetergebied van Oosterzonen.

Na de pauze nam Lommel de wedstrijd wederom resoluut in handen. Dit resulteerde in enkele halve kansen, maar het was Gueroui die met een knap afstandschot voor de verdiende 1-2 zorgde. De thuisploeg werd op eigen helft weggedrukt en kon nauwelijks dreigen.

Toch was het nog tot de 82ste minuut wachten op de bevrijdende derde treffer. Het was echter het wachten waard! Simon Vermeiren waagde zijn kans vanop zo'n 40 meter. De bal plofte heerlijk over doelman Jaa in de netten: 1-3.

Lommel won verdiend bij Oosterzonen nadat het bijna de volledige partij controleerde. Volgens week wacht in eigen huis de derby tegen de buren van ASV Geel. Supporters op post!