Door de afwezigheid van Wouter Scheelen in de basis droeg Glenn Neven de kapiteinsband. "24 op 24 is een hele prestatie", blikt de 28-jarige verdediger terug. "Je calculeert in dat je ergens punten zult laten liggen, wat ergens wel normaal is. Maar zoals we vandaag zijn gestart is schitterend. We kwamen al snel 1-0 voor met een penalty en Heist moest met 10 verder. Het tweede doelpunt viel vrij snel waardoor we nog voor rust op rozen zaten. Na de rust wilden we de wedstrijd uitspelen en de score verder uitdiepen. Dat heeft wat op zich laten wachten, maar het is mooi meegenomen als je 5 doelpunten kan maken."

Sterke bank

Net als de voorbije weken doet Lommel door het verslaan van een rechtstreeks concurrent opnieuw een prima zaak in het klassement. "We hopen op dit elan verder te gaan. Je moet echter niet verwachten dat we zo tot het einde zullen doorgaan. Ergens zullen we nog wel een klein dipje krijgen. Dat kan niet anders."

"Vandaag kwam ook de sterkte van de bank tot uiting. Er kwamen 3 nieuwe spelers in de basisploeg en dan zie je dat zij het niveau onmiddellijk oppikken. Dan zit je goed. Als je dat kunt doen, heb je gewoon een sterke groep. Dat is gisteren eens te meer gebleken."

Organisatie als basis

Doelman Michaël Clepkens hield tegen Heist voor de derde opeenvolgende keer de nul. "Voor de winterstop was het een werkpunt dat we te veel tegengoals slikten. De laatste 8 wedstrijden kregen we maar 2 doelpunten tegen. Toch vind ik 17 stuks nog te veel. We hebben voor nieuwjaar heel wat floddergoals binnen gekregen. Als je de nul houdt, weet je dat je maar één keer hoeft te scoren. Dat is de vorige 3 wedstrijden goed gelukt. De organisatie is de basis van succes. De rest volgt", besluit onze gelegenheidsaanvoerder.

Interview: Frank Gielen