Vanavond spelen onze jongens tegen de Heistse Zwanen. Voor deze wedstrijd wijzigt Tom Van Imschoot zijn ploeg op drie plaatsen. De geblesseerden Giel Deferm en Wouter Scheelen worden vervangen door Timo Cauwenberg en Iebe Swers. Thomas Azevedo staat voor de eerste keer aan de aftrap en dit ten koste van Yassin Gueroui. Het veld is bespeelbaar gemaakt door 40 vrijwilligers die vandaag het veld sneeuwvrij hebben gemaakt.

Na 11 minuten krijgt Lommel een strafschop na handspel van Sols op de doellijn. De Bruyn zet zich in afwezigheid van Scheelen achter de bal. De jonge middenvelder schiet de 1:0 staalhard tegen de touwen.

Lommel blijft komen. Eerst mikt Sula een listig balletje op doel, maar de doelman kan redden. Op de daaropvolgende hoekschop schiet Azevedo over.

Net na het half uur wordt het 2:0 voor onze jongens. Een verre bal van Brebels glijdt door de handen van Van Aerschot en de goed gevolgde Sula tikt de bal makkelijk binnen. De volgende kans is ook voor Sula. Een voorzet van De Bruyn wordt door hem net naast gekopt.

Na twintig minuten in de tweede helft zorgt De Bruyn voor een veilige 3:0 voorsprong. Een listig doorsteekballetje van Swers komt bij De Bruyn en die steekt de 3:0 voorbij doelman Van Aaerschot.

Net voor het slotkwartier wordt het 4:0 via Sula. Een slechte terugspeelbal wordt misrekend door de Heistse doelman en Sula kan zijn tweede van de wedstrijd binnenprikken.

In het slot van de wedstrijd laat Vermeiren tot twee keer toe de 5:0 forfaitcijfers liggen. Het is Scheelen die op strafschop de 5:0 overwinning op het bord schiet. Met deze overwinning behaalt Lommel een mooie reeks van 24/24. Volgende week maken we de verplaatsing naar Seraing.